ЕВО КО ЋЕ ПРВИ ПРИМИТИ ВАКЦИНУ У СРБИЈИ: Ђерлек саопштио добре вести - "У јануару стиже још 350.000 доза"

Танјуг

22. 12. 2020. у 18:16

КОРИСНИЦИ старачких домова старији од 70 година први ће примити Фајзер-Бионтекову вакцину, чије су прве количине од 4.875 доза данас стигле у Србији.

ЕВО КО ЋЕ ПРВИ ПРИМИТИ ВАКЦИНУ У СРБИЈИ: Ђерлек саопштио добре вести - У јануару стиже још 350.000 доза

Фото ЕПА

То је предвиђено планом који је данас усвојио Нацинални коорординациони тим за имунизацију против ковида-19.


- Старији од 70 година су најосетљивија категорија становништва, они ће први примити вакцину, тако је и у већини земаља у Европи - рекао је за Танјуг државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек који је директор Националног координационог тима за имунизацију.

У другој транши, која се очекује у јануару, биће вакцинисани здравствени радници у ковид систему, а затим и остало медицинско особље.

Ђерлек каже да се очекује да у јануару стигне између 350.000 и 360.000 вакцина.

- Цео оператовни план ће бити врло динамичан и мењаћемо га у зависности од количина доза вакцина с којима располажемо. Ми ћемо направити оријентациони план - рекао је Ђерлек и додао да ће се пратити епидемиолшка ситуацја и у складу са тим доносити одлуке о плану вакцинације.

Он је навео да се очекује да почетком следеће недеље почне вакцинација након што, како каже, Агенција за лекове и медицинска средства Србије одобри и услужну дозволу за Фајзерову вакцину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)