ВЛАДА РАДИ НА ТОМ ПРОБЛЕМУ: Премијерка Брнабић о загађењу ваздуха

Тањуг

20. 12. 2020. у 21:40

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је вечерас да Београд није један од најзагађенијих градова, али и да је проблем загађења ваздуха вишедеценијски и да је влада почела да ради на томе.

ВЛАДА РАДИ НА ТОМ ПРОБЛЕМУ: Премијерка Брнабић о загађењу ваздуха

Фото Танјуг

Брнабић је у емисији тв Пинк "Хит твит" објаснила да Београд нема довољно мерних станица, попут других градова Европе, али да је влада почела да инвестира у ту област.

- Све проблеме решавамо, укључујући и овај. Поставили смо камен темељац за још једно постројење за одсумпоравање у термоелектрани Никола Тесла, што је инвестиција од 187 милиона евра. Постројење за одсумпоравање у блоку А је већ у току, биће готово до почетка 2023. године. Костолац смо завршили. То су све скупе инвестиције, од преко 600 милиона евра - рекла је Брнабић.

Она је као једно од три најбитнија поглавља на путу ка ЕУ извдвојила и поглавље 27, које се односи на заштиту животне средине.

- За мене постоје три кључна поглавља. Једно је најтеже-35 које се односи на дијалог Београда и Приштине, најкомплексније је 23 које се односи на владавину права, а најскупље је 27, које се односи на животну средину - рекла је Брнабић.

Председноца владе је најавила и да ће до краја године на Коридору 10, односно на аутопуту "Милош велики", бити пустена у рад три пуњача за електрична возила.

- Тиме желимо да постанемо део паневропске мреже путева и стимулишемо људе да користе електричне аутомобиле, а странце да знају да могу да пролазе са својим електричним возилима кроз нашу земљу - рекла је Брнабић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)