СЕДНИЦА ПОЧЕЛА ТАЧНО У 8: Очекује се одлука о радном времену угоститеља током празника

Новости онлајн

18. 12. 2020. у 08:07

СЕДНИЦА ПОЧЕЛА ТАЧНО У 8: Очекује се одлука о радном времену угоститеља током празника

Фото: Танјуг

НОВА седница Кризног штаба почела је данас у 8 сати. О чему ће тачно бити речи на састанку, за сада је непознато, али је претходних дана о томе да би нове мере можда ишле у правцу попуштања постојећих мера говорила премијерка Ана Брнабић.

Она је изјавила да је лично потпуно против забране кретања и затварања продавница и занатских радњи викендом, "јер ти грађани морају да зарађују и хране своју децу". Брнабић је тада изјавила да ће забрана бити уведена уколико буде неопходна, али је истакла да верује у одговорност појединца.

Лекари и чланови Кризног штаба недељама уназад указују да нам нису неопходне специјалне мере за Нову годину и славу Свети Никола, већ да се треба придржавати постојећих.

- Апеловала бих на све да ове године прославимо велике празнике у најужем кругу своје породице и да се и тада придржавамо свих превентивних мера колико је год то могуће - истакла је др Кисић-Тепавчевић.

ПЦР тестирање 

Све рестриктивне мере које су важиле до сада су на снази до петка, 18. децембра. Након тога Кризни штаб је најавио одржавање новог, данашњег, састанка на ком ће одлучити да ли ће уводити неке додатне мере или променити постојеће.

Подсетимо, после последњег састанка Кризног штаба уведени су за све стране држављане ПЦР тестови, не старији од 48 сати, почев од 20. децембра. То је мера која ће трајати, највероватније, до 10. јануара. Грађани Србије, ако немају ПЦР тест, морају 10 дана у кућну изолацију, а прекидају је кад ураде ПЦР тест.

Последњи пресек 

У Србији је корона вирус потврђен у последња 24 сата код 5.129 особе, а за исто време преминуло је 47 пацијената.

Тестирано је 17.460 особа, од чега је 29,38 одсто позитивно.

На респиратору је 353 пацијента.

До сада је укупно тестирано 2.101.389, а позитивно је било 287.730, а преминуло је 2.529.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)