ОВО ЈЕ НЕДОПУСТИВО! ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ НИКАД ОШТРИЈА: Докторка открила одакле нам прети највећа опасност

Novosti online

11. 12. 2020. у 20:52

ОВО ЈЕ НЕДОПУСТИВО! ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ НИКАД ОШТРИЈА: Докторка открила одакле нам прети највећа опасност

Др Даница Грујичић / Фото Н. Скендерија

ДИРЕКТОРКА Института за онкологију и радиологију у Клиничког центра Србије говорила је о опасностима које "вребају" на Интернету.

Када је човек тешко болестан, хвата се за сламку спаса и у очају посеже за екстремним решењима и лековима, а која најчешће проналази на Интернету. Од конзумирања буба, преко испијања урина до много опаснијих "лекова" попут кречне воде, људи су спремни да пробају све и свашта не би ли се спасили, Нажалост, последице оваквог лечења готово увек имају трагичан епилог. 

Иако је у данашње време скинута стигма са "алтернативне медицине", лекари ипак апелују да се пацијенти не лече сами, већ да се о свакој могућој терапији прво посаветују са својим лекаром. Јер опасности од "непроверених лекова" су огромне.

О опасностима лечења преко интернета, које је све чешћа појава у данашње време, говорила је и директорка Института за онкологију и радиологију у Клиничког центра Србије, др Даница Грујичић која се у својој пракси сусретала са случејевима где се овакав вид лечења завршио трагичо. 

- Када је у питању алтернатива и алтрнативно лечење, имали смо пацијенткињу која је спржила једњак зато што је њена ћерка прочитала на интенету да кречна вода топи тумор. Онда смо пацијенткињу која је умрла од глади јер је прочитале негде на интернету, ако не једете, тумор неће имати чиме да се храни итд. То су страшне ствари и управо зато говорим да је интернет опасност - испричала је за ТВ Прву. 

- Једно време је био популаран витамин Б17. Ви не знате какве компликације су биле са функцијом јетре код пацијената који су га узимали. Јетра је пречишћивач организма и ви онеспособите своју јетру зато што пијете некакву алтернативу. Зато, никаква алтернатива док не разговарате са својим онкологом, својим лекаром - каже др Грујичић и додаје:

- Лоша страна интернета је што свако ко се не разуме у медицину, не да се не разуме, него нема појма ни о чему, дозвољава еби да прича о врло озбиљним стварима. Могу да разумем кад неко каже да корости неку биљку и осећа се добро. То могу да разумем. Али да неко нуди лек за рак, а да то није испитано од стране званичне медицине, то је апсолутно недопуштена категорија - оштро је закључила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Petar

11.12.2020. 23:12

Гдје је ваш лек за рак? Не само за рак, него за скоро све тешке болести. Медицина, углавном, зна да одреже и одстрани: да се бави последицама, а не узроцима. Чиста медицина тапка у месту десетинама година. Међутим, захваљујући електроници у стању су да виде најскривеније делове тела. Али, то је захваљујући тој грани, а не медицини. Нису у стању да пронађу ефикаснији антибиотик, него се ослањају на онај чија се база вуче још из осамнаестога вијека, а и тада је откривен сасвим случајно?