ЕВО ШТА НЕ СМЕТЕ ДА РАДИТЕ АКО СТЕ ПРИМИЛИ РУСКУ ВАКЦИНУ: Лазански открио нове детаље - "Није болно, процес траје око 10 минута"

Novosti online

06. 12. 2020. у 11:02

АМБАСАДОР Србије у Русији Мирослав Лазански, рекао је да је од јуче почела вакцинација против вируса корона на 70 пунктова у Москви, и додаје да је план да до краја године буде отворено око 100 пунктова.

ЕВО ШТА НЕ СМЕТЕ ДА РАДИТЕ АКО СТЕ ПРИМИЛИ РУСКУ ВАКЦИНУ: Лазански открио нове детаље - Није болно, процес траје око 10 минута

Фото: П. Милошевић

- Сам процес траје око 10 минута. Они који имају тешке хроничне болести за сада се не вакцинишу, као ни они који су били подрвгнути некој другој вакцини. Јуче је већ 15 хиљада војника вакцинисано, и ако је руска војска пристала да је прими, то значи да је та вакцина, за сада, проверена - рекао је Лазански.

Како каже, тешко је рећи да ли ће се створити неки колективни имунитет, али за сада се вакцинишу приоритетне групе.

- Производња вакцине у великим количинама није баш једноставан процес, иде се и на то да се она производи у сарадњи са неким другим земљама - рекао је Лазански.

Истиче да се пре сваког добровољног приступања процесу вакцинације, обавља се преглед и разговор са лекаром, који испита тренутно здравствено стање.

Како каже, вакцина сама по себи није болна, препорука је да се неколико дана не пије алкохол, као и да се та рука не форсира неко време.

Лазански је, коментаришући шалу на његов рачун и то што је неко изјавио да нема ни струју ни грејање у Москви, рекао да амбасада плаћа на месечном нивоу 5 евра за 2.300 квадрата амбасаде и 800 квадрата резиденције, и додао да лично воли хумор, али да овај скеч нема никакве везе са реалношћу.

- Скеч је смешан, али је натегнут - рекао је Лазански, и додао да никада амбасада у Москви није била без струје нити било чега другог.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)