ПОЧЕЛА ЈЕ ПРИМЕНА НОВИХ МЕРА: У 17 часова је затворена већина објеката, а ево шта ће радити за викенд

Novosti online

04. 12. 2020. у 17:32

ПОЧЕЛА ЈЕ ПРИМЕНА НОВИХ МЕРА: У 17 часова је затворена већина објеката, а ево шта ће радити за викенд

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

С ОБЗИРОМ на да је већи број новозаражених од корона вируса у нашој земљи, донет је нови сет мера које су ступиле на снагу од 17 сати. Наиме, предлог Кризног штаба који је Влада прихватила тиче се на првом месту додатног скраћења радног времена великог броја објеката, те ћемо се тако до понедељка готово на сваком кораку сусретати са закључаним вратима.

И овога пута, у првом плану су угоститељски објекти, међутим, сада су новим, пооштреним мерама обухваћене и многе друге услужне делатности.

У наставку можете погледати комплетан списак објеката који су се затворили у 17 сати, а ко на своја врата ипак не ставља катанац.

Радно време до 17 сати, викендом затворени


Угоститељски објекти

Ресторани, кафићи, барови, клубови, као и играонице и кладионице затварају се у 17 сати. Викендом ови објекти уопште неће радити.

До јуче, угоститељски објекти су радили до 18 сати сваког радног дана као и викендом.

Тржни центри

И тржни центри своја врата затварају у 17 сати и то ће важити радним данима док викендом ови објекти неће радити.

За разлику од мера које су до данас важиле, сада ће се ово скраћено радно време односити и на све остале бутике и продавнице и ван тржних центара.

Услужне делатности

Од петка у 17 сати до понедељка у 05 ујутру неће радити ни козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри, теретане и вежбаонице, спа центри и базени.

Радним данима, ови објекти ће радити до 17 сати.

Ко ради и после 17х, али и викендом?

Продавнице прехрамбене робе

У ове објекте ћемо и даље моћи да идемо до 21 сат и то не само радним данима већ и викендом.

Како је члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић гостујући јутрос на РТС појаснио, према новом сету антиепидемиолошких мера и киосци могу да раде током викенда.

- Киосци брзе хране смеју да раде викендом. Сматра се да кад су киосци у питању не долази до директног контакта - рекао је Тиодоровић.

Апотеке, пумпе, достава хране

Радно време бензинских пумпи за точење горива, апотека и достава хране путем курира остаје непромењено, те ће они и даље моћи да раде 24 сата седам дана у недељи.ако за пумпе и даље важи да ће моћи да раде нон-стоп, правило је да продавнице унутар пумпи раде као и све остале, а да после тог времена смеју да продају само гориво.

Објекти и установе из области културе

Позоришта и биоскопи ће почев од данас, по новим правилима, радити сваког радног дана, али и викендом до 17 сати. Наиме, до тог времена мора да буде завшена последња филмска пројекција.

Ово радно време односи се и на музеје и галерије.

Пијаце

Пијаце ће радним данима радити регуларно, а биће отворене и у данима викенда од 6.00 до 15 сати.

Остали изузеци

Још један изузетак представљају ресторани и барови који се налазе у оквиру хотела и приватних смештаја. Они могу пружати своје услуге само и искључиво регистрованим и пријављеним гостима до 21 сат свакога дана.

Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

Објекти и радње у којима се пружају услуге при чијем вршењу није потребно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања, попут сервиса беле технике, техничких сервиса, кројача, обућара и стаклорезачких радњи могу радити радним данима до 21 час, а суботом до 17 часова.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)