ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ КРУШЕВЦА: КОВИД болница готова до 15. децембра - изградња КЦ Ниш спасила Србију катастрофе (ФОТО/ВИДЕО)

С. Бабовић

29. 11. 2020. у 19:23 >> 20:43

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ КРУШЕВЦА: КОВИД болница готова до 15. децембра - изградња КЦ Ниш спасила Србију катастрофе (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић обишао је вечерас завршне радове на новој КОВИД болници у касарни “Расина” на периферији Крушевца, која би са радом требало да почне 15. децембра.

У друштву председника радове су обишли и министар одбране Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар, директор БИА Братислав Гашић и градоначелница Крушевца Јасмина Палуревић.

20.32 Председник Вучић на крају обраћања се захвалио свима и завршио речима "Живела Србија". 

20.30 Нове мере помоћи - Србија пред затварањем

- Уколико будемо морали да затварамо део туристичких и угоститељских потенцијала, а све смо ближи томе, тражићемо начин да тим људима још мало помогнемо. То није лако, али ћемо тражити начин - рекао је председник и додао да очекује да до краја године још мало спустимо стопу јавног дуга, што је нова вест за грађане Србије.

Више о томе прочитајте у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

20.27 Напади на породицу председника Вучића

- Научио сам да будем нападан и никада никог нисам тужио. Мој посао је да трпим и увреде и тешке речи. То није посао моје деце. Када чујем како третирају моју децу помислим само да су за мене то моја деца и да их ја волим највише на свету. За мене су то најбоља деца на свету и то што ће неко да каже о њима није битно, ја их ипак волим највише. Када кажем да ми покажу своје болнице, своје Клиничке центре које су радили одговора нема. Да нисмо изградили Клинички центар у Нишу, имали бисмо у Србији катастрофалан сценарио, гори од оног који смо гледали у Италији и Шпанији - истакао је председник.

20.20 Питања новинара

Председник је одговарајући на питања новинара коментарисао повлачење одлуке о протеривању амбасадора Црне Горе, Тарзана Милошевића, из Србије:

- Живот и односи између комшија су више од конвенција. Немамо шта да изгубимо тиме што одустајемо од протеривања амбасадора Црне Горе. Знам да ће и то критиковати. Не смемо да се понашамо као два овна на брвну. Наше је да покажемо да желимо пријатељске и добре односе - истакао је председник. 

Више о томе прочитајте у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

Осврнуо се и на скандалозне нападе на чланове Кризног штаба, овога пута доктора Кона:

- Неке примедбе на рачун доктора Кона су мени застрашујуће. Тај човек ради свакога дана, а не зарађује ништа за то, као и сви они. Ти људи се боре свакога дана за наше људе и грађане. Ми често морамо да пронађемо неког кривца за све. Кону су пребацивали прво јеврејско порекло и још много тога. Говорили су да се ништа не разуме. А ко се разуме? Критикују га људи који су позивали људе на улицу, након чега смо имали пакао у Београду - истакао је председник. 

Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

- Ти људи су задужили земљу радом и трудом. Када смо ми изградили болницу у Србији, у последњих 30 година или за кратко време? - упитао је председник. 

20.14 Обраћање председника

- Када радимо изградњу болнице за тако кратко време, и када улазите брзо у нешто тако, не можете све ни да предвидите. Овде ће бити посебан објекат за ангио салу. Овде је извесно да ћемо до 20. свакако завршити. Надамо се и пре, до 15. децембра. Борба је за сваки дан. За 3, до 4 дана почињемо са пријемом првих пацијената у Батајници. Урадили смо све да можемо да примимо велики број људи - 800 пацинената. Овде би требало да можемо да примимо 500 пацијената. Најбрже напредује интензивна нега - истакао је председник. 

Фото: Принтскрин

- Хвала свима који се боре, не беже од одговорности, хватају се у коштац не би ли људима спасили животе. Дошао сам да покажем како нам је стало до наших људи и шта све држава предузима. Жао ми је што нисам рекао да се изграде 3 болнице, још онда када смо мислили да смо на крају проблема са короном, још једну, на пример, у Зрењанину. То би био пуни ефекат. Ове две болнице сада треба да покрију целу Србију. 

Фото: Принтскрин

Председник је истакао како нас очекује тешка недеља и да ће прихватити све што предложи Кризни штаб након сутрашњег састанка. Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

- Молим људе да имају у виду да ми морамо све да платимо, и плате, и пензије, и изградњу болница, и да зато не можемо да затворимо све - истакао је председник. 

20.10 Радници су обавестили председника да су инсталације за грејање постављене и да се ради котларница.

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

20.05 - Срећан рад момци. Све најбоље вама и вашим породицама - отпоздравио је Вучић радницима који су га поздрављали приликом обиласка новоизграђене болнице.

Он је изразио наду да неће бити проблема када је реч о медицинским радницима, напоменувши да за Батајницу има доста добровољаца. Председник Србије је истакао да ће на интензивној нези бити 150 кревета.

Фото: С. Бабовић


20.03 Председник је разговарао са радником који је имао ковид, и захвалио му се што је наставио да ради након оздрављења.

20.02 Велики значај нове болнице

Приликом обиласка председник је истакао како у овом крају Србије има све већи број оболелих те ће ова болница зато бити од великог значаја.

Вучић је у разговору са радницима истакао да има много оболелих и у Трстенику, и у Крагујевцу и у Краљеву и да је сваки дан важан.

Председник се приликом обиласка распитао да ли су решили струју, на шта су му радници потврно одговорили. Интересовало га је одакле су вариоци и други радници.

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

19.58 Председник Вучић стигао је у Крушевац

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

19.48 Стигао министар здравља Златибор Лончар

Фото: С.Бабовић

Фото: С.Бабовић

Фото: С.Бабовић

Фото: С.Бабовић

19.46 Стигао министар Небојша Стефановић

Фото: С.Бабовић

Фото: С. Бабовић

Фото: С. Бабовић

19.26 - Шта се дешава испред ковид болнице погледајте на приложеним фотографијама и видео-снимку:

 

19.22 - Председник Србије Александар Вучић поставио је на Инстаграму фотографију са пута ка Крушевцу.

Изградња специјализоване здравствене установе,која ће бити кључна у даљој борби против епидемије у централној и Јужној Србији,стартовала је 10.августа.

Укупна површина комплекса износи 12.500 квадрата и болница ће бити капацитета око 500 лежајева.Извођач грађевинских радова је фирма “Термомонт”. Крушевачка болница је, на основу планова у које су “Новости” имале увид, практично “мања верзија” КОВИД болнице на Батајничком друму.

Имаће више засебних објеката(пријемна амбуланта, интензивна и полуинтензивна нега,централни објекат,операциона сала, хемиодијализа, лабораторија,одељење дијагностике-скенер, магнетну резонанцу, ренген).Клинички центар у Нишу објавио је раније оглас за запошљавање 641 здравственог радника у крушевачкој КОВИД болници.

Како је најављено, посао ће на неодређено време, са пуним радним временом добити 129 доктора медицине, 8 дипломираних фармацеута и 504 медицинске сестре.Међу специјистима биће запослени анестезиолози, пнеумофизиолози, кардиолози, ендокринолози, нефрололози, хематолози,интернисти, инфектолози, гинеколози, хирурзи,уролози,доктори ургентне медицине, оториноларингологије, неурологије, трансфузиологије, радиологије, физикалне медицине и епидемиологије.

Планирано је и упошљавање 349 медицинских сестара и техничара општег смера, 15 радиолошких техничара, 30 лабораторијских техничара, двоје нутрициониста и троје фармацеутских техничара.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (32)