СРАМОТА! Снимили лопова како краде кутију са новцем за малу Анику: Након крађе послата му ова порука (ВИДЕО)

Novosti online

23. 11. 2020. у 16:46

СРАМОТА! Снимили лопова како краде кутију са новцем за малу Анику: Након крађе послата му ова порука (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

НА друштвеним мрежама појавио се снимак срамне крађе кутије са хуманитарном помоћи за који је згрозио Србију.

Прошлог четвртка, нешто после 18 часова, непознати младић украо је испред једног угоститељског објекта у Краљеву кутију за хуманитарну помоћ намењену Аники Манић (2) која болује од тешке и ретке болести.

Грађани Краљева данима су прикупљали новац како би помогли маленој Аники да оде на хитно лечење у САД, а према незваничним информацијама у кутији се налазило око 30.000 динара. 

На видео-снимку који је објављен на друштвеним мрежама се јасно види како младић отима кутију и бежи.

Из ресторана брзе хране апелују на својој Инстаграм страници на грађане да контактирају са полицијом уколико сазнају нешто о немилом догађају.

- Какав осећај ова вест и видео изазива у вама? Шта вам пролази кроз мисли?  Љутња? Бес? Туга? Гађење? Изненађеност? Неправда? Страх? Стид? Пораз? Очај? О чему год мислили сада и шта год осећали знајте да је једном детету смањена шанса да се излечи. И ко је крив за то? Не знамо. Оно што знамо је да ћемо дати све од себе - пише у објави.

Хумани угоститељи су упутили личну поруку младићу који је отео кутију. - Надамо се, млади пријатељу, да читаш ову објаву и да ћеш своје грешке једном схватити и да ћеш кроз живот ићи правим путем, а не овим погрешним. Верујемо да ни теби није лако и да си у неком, теби, нерешивом проблему, али веруј нам да се на овај начин ти проблеми не решавају. Ословљавамо те са млади пријатељу, јер како бисмо те другачије ословили? Крадљивац, лопов, пљачкаш, преступник, деликвент? Верујемо да ниси свестан своје несвести и да ниси ти крив већ твоје искривљено гледање на реалност - пише у саопштењу.

Наводе и да осећају потребу за извињењем.

- Извините, драги Аникини родитељи. Извините што верујемо у хуманост. Извините драги хумани људи који сте убацивали новац у ту кутију. Извини и ти, млади пријатељу, што смо ти ово омогућили и што смо веровали у тебе. Постоји једна мала Аника. Једна Аника која жели да живи. Аника која болује од једне веома ретка болести. Аника, којој је потребна помоћ... И за то имамо још само мање од месец дана да прикупимо преко милион евра. Сваки прикупљени динар је важан. Јер, у питању је, млади пријатељу, живот. Сутра ћеш и ти, млади пријатељу, имати породицу, нешто због чега ћеш живети и због чега ћеш се борити, али опет, не на овај начин, јер то сигурно није прави начин - наводе у саопштењу и додају да ће нова кутија за скупљање хуманитарне помоћи бити поново постављена.

Фото: Приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)