ОВАКО ЈЕ ИРИНЕЈ ГОВОРИО О ВУЧИЋЕВОЈ БОРБИ ЗА КиМ: Ухватио се у коштац и показао као одговоран државник

Novosti online

20. 11. 2020. у 07:57

ОВАКО ЈЕ ИРИНЕЈ ГОВОРИО О ВУЧИЋЕВОЈ БОРБИ ЗА КиМ:  Ухватио се у коштац и показао као одговоран државник

Фото: П. Милошевић

СРПСКИ патријатх Иринеј у последњем интервјуу за Новости говорио је о борби коју председник Србије води за Косово и Метохију.

- За Косово и Метохију сам изузетно везан, провео сам тамо 18 година живота. Албански политичари због отворене подршке моћних западних држава нису вољни ни да разговарају, а камоли да преговарају са српском страном. Председник Србије Александар Вучић ухватио се у коштац са многобројним проблемима Косова и Метохије. Он се показао као одговоран државник по многим националним питањима .

- Суд о његовом раду су дали грађани на изборима. У изузетно осетљивом и сложеном тренутку за Србију, српски народ и његову цркву, када се распетљавање косовског чвора нашло у фокусу и највећих светских сила - овако је Иринеј у последњем Интервјуу за Новости говорио о председниковој борби.

- Тачно, већ осам година слушамо како "спрема издају" Косова и Метохије. Постављам само питање да ли има смисла унапред осудити човека за нешто што није учинио, само зато што неки сматрају да ће учинити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (106)

Dada

20.11.2020. 09:44

Нека Вам је вјечна слава и хвала! Највећи и најбољи међу нама од данас нас надгледа из Царства Небеског, утабао нам пут и оставио нам да њиме ходимо. Тужан дан за свеколико Српство.

Veka

20.11.2020. 09:45

Нека Господ настани душу његову тамо где прадведници почивају. Да његова душа нађе мир и да га Господ настани у царству небеском. Велики губитак за српски род, хришћанство као такво а посебно православље.

Dragana

20.11.2020. 09:45

Са тугом, неверицом и болом примих вест... као прави пастир својом љубављу и пожртвовањем светлео је за све нас у овом мраку. Част ми је што сам живела у времену овог духовног горостаса. Не престај да се молиш за нас!