ДАН ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА: Министар Вулин на показној вежби ватрогасаца

Novosti online

07. 11. 2020. у 12:20

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова наставиће да улаже у опремање и обуку, али и у побољшање материјалног положаја ватрогасаца – спасилаца, којима дугујемо велику захвалност, поручио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин, поводом обележавања 7. новембра - Дана заштите од пожара.

ДАН ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА: Министар Вулин на показној вежби ватрогасаца

МУП Србије

Министар Вулин који је присуствовао показној вежби гашења пожара коју су извели припадници Ватрогасно – спасилачке јединице Земун и Добровољног ватрогасног друштва „Матица“, рекао је да су ватрогасци посвећени људи који раде тежак посао и од чије обучености и опремљености зависе животи у ванредним ситуацијама.

„Овим људима сви заједно дугујемо велику захвалност и треба да им помогнемо тако што нећемо паркирати кола на противпожарним путевима, што ћемо водити рачуна како могу да приступе и тако што ћемо, и када је све у реду, размишљати шта може да се деси када ствари пођу по злу, а тада су ту ватрогасци“, поручио је Вулин.

МУП Србије

Министар је рекао да је у протеклом периоду пуно урађено на подизању нивоа опремљености ватрогасно спасилачких јединица и додао да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у подизање њихових капацитета.

Вулин је навео да огромну захвалност дугујемо и свим ватрогасцима добровољних ватрогасних друштава, који без надокнаде, из љубави према овом послу и одговорности према заједници учествују у гашењу пожара.

МУП Србије

Tekst potpisa

Према његовим речима, држава препознаје важност добровољних ватрогасних друштава и сарадња са њима биће настављена.

Командант Ватрогасно – спасилачке бригаде Београд Милош Мајсторовић објаснио је да се 7. новембар обележава као Дан заштите од пожара јер је на тај дан кнез Милош Обреновић, пре 186 година, први пут законски устројио поступање ватрогасних јединица.

МУП Србије

„Током ове године ватрогасци у Србији имали су више од 23.000 интервенција, од чега су највећи број били пожари. Више од 270 људи спасено је из пожара, а само у Београду било је више од 4.000 интервенција од чега су 3.000 били пожари“, навео је Мајсторовић.

Он је упозорио да је током ове године у пожарима страдала 21 особа и поручио да сви заједно својим деловањем, кроз превентиву, обуку и едукацију морамо радити на подизању свести наших грађана у погледу заштите од пожара, јер само тако можемо смањити број људских жртава и спречити велике материјалне штете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)