ХАБЈАНОВИЋ ЂУРОВИЋ ТУГУЈЕ ЗА МИТРОПОЛИТОМ: Нећу рећи ЗБОГОМ јер се не растајемо

Novosti online

30. 10. 2020. у 11:58 >> 12:18

ХАБЈАНОВИЋ ЂУРОВИЋ ТУГУЈЕ ЗА МИТРОПОЛИТОМ: Нећу рећи ЗБОГОМ јер се не растајемо

Фото: Новости Архива

ПИСАЦ Љиљана Хабјановић Ђуровић, након вести о смрти митрополита Амфилохија, рекла је да његов одлазак доживљава као лични болан тренутак.

- Много волим и поштујем Митрополита Амфилохија и његов одлазак доживљавам као лични болан губитак.

Последњи пут разговарали смо у недељу, 4.октобра. Већ није био добро, а 6. је отишао у болницу.

Свакодневно сам се молила за њега, његовом бројаницом коју сам добила на дар.

Била сам у сталном контакту са њему блиским људима у Црној Гори. А и читаоци, који знају колико га волим, јављали су се са новим вестима. Сви смо се надали да ће се опоравити. Да ће га Бог оставити овом народу, коме је потребан.

Фото: Новости архива

Tekst potpisa

Тридесетог јуна 2019. у интервјуу "Новостима" рекла сам да је Митрополит Амфилохије Свети Василије нашег времена. Кад је то прочитао, Митроплит, монашки скроман, рекао ми је: "Мало сте претјерали..." Одговорила сам да нисам. Догађаји који су уследили потврдили су моје уверење.

Захвална сам Богу што ме је пре 20 година упутио на овог величанственог човека. И бићу вечно захвална нашем вољеном Митрополиту што ме је примио под своје духовно окриље.

Његов одлазак губитак је за сво Православље, за нашу Српску православну Цркву, за народ, за његову духовну децу, међу којима смо моји супруг и син, и ја.

Фото Приватна архива

 

Много ће ми недостајати. И просто не могу да замислим да више нећу моћи да га позовем, да никада више на моје "Добар дан" нећу чити оне речи као благослов: " О, Љиљана! Бог добро д'о!"

Нећу да му кажем "Збогом". "Збогом" се каже онима са којима се растајемо. Ја се са Митрополитом Амфилохијем никада нећу растати. Он ће заувек остати мој духовни отац

и заступник пред Господом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dragan

30.10.2020. 12:19

Као духовно чедо нашег Митополита апсолутно се слажем са сваком речи коју сте рекли. Христос Васкрсе! Благослов нашег Митополита да буде над свима нама. Амин!