СИТУАЦИЈА У ВАЉЕВУ СЕ ПОГОРШАВА Расте број заражених у фирмама, међу оболелим и деца

Novosti online

29. 10. 2020. у 08:31

СИТУАЦИЈА У ВАЉЕВУ СЕ ПОГОРШАВА Расте број заражених у фирмама, међу оболелим и деца

Фото: Б. Пузовић

И ДАЉЕ се повећава број заражених у Ваљеву. Тај град је једно од жаришта корона вируса у Србији.

Др Биљана Рајковић, епидемиолог Завода за јавно здравље у Ваљеву, каже да је од последњег пресека у 14 сати претходног дана још 34 новооболелих у том граду, укупно 57 на територији округа.

-Новозаражени се региструју на територијама општина Љиг, Лајковац, Мионица и Осечина-казала је Рајковићева.

Међу зараженима, наводи, има и деце, то су углавном породични контакти.

-Дошло је до заражавања на нивоу породице, а не у школама. Школе примењују све мере, нормално раде. Има пар одељења која су на онлајн настави, има деце која су у изолацији, али за сада нема великих проблема-истиче Рајковићева.

Евидентно је, додаје, повећање у овој недељи броја заражених и у фирмама, што би могло да се повеже са непоштовањем мера.

-Правна лица су у обавези, а грађанима је на савести да мере примењују континуирано. Епидемиолошка ситуација је заиста претећа. Ако се у наредним данима не примењују све мере стриктно, увек, свуда у сваком моменту, може да дође само до погоршања-казала је др Рајковић.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Delija iz Valjeva

29.10.2020. 21:29

Nama više ni Bog ne može da pomogne.Alo ljudi velika većina ne nosi maske uopšte u zatvorenom prostoru,kafići puni,kladionice pune,prave se svadbe,krštenja,punoletstva itd.Prošli vikend u Mionici je bila svadba na kojoj je bilo oko 700 ljudi,i normalno niko nije nosio maske.Niko od nadležnih ne kontroliše ni policija,bi inspekcijske službe ni komunalna milicija.Treba da dođu televizijske ekipe iz Beograda i da snime ponašanje Valjevaca!!!!!