ТРАЖЕ НАКНАДУ ЗА ПРЕКОВРЕМЕНИ РАД: Тужбе запослених у Клиничком центру Ниш

Д. А.

26. 10. 2020. у 21:00

ТРАЖЕ НАКНАДУ ЗА ПРЕКОВРЕМЕНИ РАД: Тужбе запослених у Клиничком центру Ниш

Фото: Ј. Ћосин

НЕКОЛИКО запослених у Клиничком центру у Нишу поднело је тужбе за неисплаћена дежурства и још по неколико основа јер су наводно последње три године оштећени у просеку по више од пола милиона динара.

Запослени тврде да су се на овај корак одлучили након што је и први човек ове установе Зоран Радовановић поднео тужбу за неисплаћене дневнице у износу од 300.000 динара.

Запослени тврде да им се не плаћа дежурство преко 40 радних сати, а неки од њих, кажу, месечно одраде и до 96 сати прековремено. Такође, тврде да су "закинути" приликом обрачуна зараде када је реч о раду викендом, а појединима нису платили неискоришћени годишњи одмор.

- Тужба директора Радовановића само је "прелила чашу". Много су се огрешили према нама, јер док су себи исплаћивали стимулације месечно и до милион динара, нама су закидали свуда где су могли. Ћутали смо јер смо знали у каквом је стању КЦ Ниш, али више нећемо јер не видимо излаз из ове ситуације - каже један од хирурга који је већ поднео тужбу.

Председник Управног одбора КЦ Ниш Милан Петровић каже да се овом телу нико званично није обратио и тражио да се евентуалне грешке исправе.

- Одговорно тврдим да је поштован закон и да нико није оштећен. Уколико је и било пропуста постоји начин за мирно решавање спорова, јер у овом тренутку нису потребне тензије у овој установи због озбиљности ситуације - каже Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)