ПРИЗНАЊЕ НОВИНАРУ И ХУМАНИТАРЦУ Слободану Васићу награда „Ђоко Вјештица“

Д.Н.

23. 10. 2020. у 11:05

ПРИЗНАЊЕ НОВИНАРУ И ХУМАНИТАРЦУ Слободану Васићу награда „Ђоко Вјештица“

Фото: Д.Н.

ПРЕМА одлуци жирија Удружења новинара Србије, овогодишња награда за новинарску хуманост „Ђоко Вјештица“ доделиће се Слободану Васићу, уреднику „Радија Браво“ из Пожаревца.

У образложењу се наводи да Васић већ неколико година покреће бројне хуманитарне акције, а апеле за помоћ најугроженијима,осим на свом радију, шаље и преко Фејсбук групе „Пожаревац онлајн“.


-Васић је током четири године хуманитарног рада организовао на десетине акција у којима је прикупио више милиона динара. Он је отишао корак даље и није се задржао само на извештавању, већ је ишао „од врата до врата“ и прикупљао помоћ од грађана и локалних предузетника – наводи се у образложању.

У њему се истиче да је Васић водио акцију у којој је купљено 530 постељина за Општу болницу у Пожаревцу и поделио 100 пакета хране сиромашним породицама. Од 2015. године организује доделу 230 новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица које систем из разних разлога не види. Васић је ове године добио плакету Вечерњих новости за најхуманији подвиг, а прошле године Удружење новинара Хрватске, на Фестивалу радијске репортаже, доделило му је награду за хуманост. Уручење награде одржаће се у понедељак, 26. октобра, у 12 сати, у Прес центру УНС-а. Она се састоји из дипломе и новчаног износа од 1.000 евра у динарској противвредности, које од 2017. године обезбеђује предузеће „Транспортшпед“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)