МОЈА БАКА ЈЕ НЕСТАЛА У БЕОГРАДУ ПРЕ НЕДЕЉУ ДАНА: Унука моли за помоћ, старица лута градом у потрази за кућом

Новости онлине

21. 10. 2020. у 11:45

МОЈА БАКА ЈЕ НЕСТАЛА У БЕОГРАДУ ПРЕ НЕДЕЉУ ДАНА: Унука моли за помоћ, старица лута градом у потрази за кућом

Фото: Нестали Србија

ЋАРИ Франка (88) нестала је пре седам дана на Новом Београду. Њена унука Санела испричала је да је веома забринута јер не зна кад је њена бака последњи пут јела, пила воде и да ли је топло обучена.

- За мојом баком се трага већ седам дана, али комшије су нам рекле да је нису виделе ни два, три дана пре него што смо пријавили нестанак. Сад се веома плашим јер она је стара и питање је колико још може да издржи да буде ван куће - казала је Санела Ћари.

Бака Ћари живи сама у блоку 61 на Новом Београду, али ју је породица редовно посећивала. Како прича саговорница, бака је дементна и дезоријентисана.

- Она је обично ишла само до продавнице. Ко зна шта је помислила па је негде кренула и изгубила се. Само да је нађемо живу... - напоменула је гласом пуним туге унука.

Фото: Нестали Србија

 

Према последњим информацијама, које је добила породица, Франка је последњи пут виђена пре два дана.

- Вероватно користи аутобус да би се кретала по граду тако да може да буде било где. Верујем да она сад лута јер је вероватно у потрази за нама или својом кућом - испричала је Санела Ћари.

Унука моли сваког ко нешто зна да се јави полицији или да контактира Франкину породицу на број телефона 060/0758-829

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Predlog

21.10.2020. 12:03

Najpre treba shvatiti da su dementne osobe u nečemu nalik vremeplovu. Da, baš tako. Povremeno "odu u neku godinu" koja je za njih bila stresna (bilo loš ili srećan događaj, oba su stresna). Najčešće se vraćaju u detinjstvo, mladost.... Moj predlog je potražiti baku tamo gde je nekada stanovala, gde se rodila i odrastala... Srećno.