СВЕ ВЕРЕ ЈЕДНАКЕ ПРЕД ЗАКОНИМА: Министар за рад у Исламској заједници Србије

В.Н.

20. 10. 2020. у 08:35

СВЕ ВЕРЕ ЈЕДНАКЕ ПРЕД ЗАКОНИМА: Министар за рад у Исламској заједници Србије

Фото Танјуг

МИНИСТАР за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић посетио је јуче Исламску заједницу Србије и разговарао са реис-ул-лемом Сеадом Насуфовићем.

Он је поручио да су солидарност и сарадња свих верских заједница, као и заједничке идеје и планови, доказ да су у нашој земљи сви грађани једнаки и да сви имају једнака права.

Ђорђевић је са реис-ул-улемом Сеадом Насуфовићем разговарао о унапређењу сарадње и будућим плановима и истакао да Министарство са свим верским заједницама има одличну сарадњу. Како је саопштено из Министарства, одлука Владе Србије, која је донета на предлог Министарства, да 2020. буде проглашена Годином солидарности и сарадње, додатно је ујединила све верске заједнице у Србији.

- Још једном смо доказали да у Србији живи народ који је племенит јер једни другима помажу, без обзира на то којој верској заједници припадају. У нашој земљи сви имају једнака права и могућности и сигуран сам да је то прави начин за изградњу модерног друштва - истакао је Ђорђевић.

Министар и реис обишли су ђаке који похађају школу у оквиру Исламске заједнице Србије и то на свом матерњем језику - арапском и турском.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

SadReality

20.10.2020. 08:41

Лепо, баш лепо... А шта је иста та исламска заједница урадила да "све вере буду једнаке" и у већински муслиманским земљама попут нпр. Турске, Ирана, Саудијске Арабије...???