КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА ТАЧНО У 9: Да ли су ово нове мере које ће бити уведене у Србији?

Танјуг

16. 10. 2020. у 07:47

КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА ТАЧНО У 9: Да ли су ово нове мере које ће бити уведене у Србији?

Фото: Танјуг

КРИЗНИ штаб Владе Србије данас ће одржати седницу због повећаног броја новозаражених вирусом корона, којих је два дана за редом више од 200.

Медији спекулишу да ће се на тој седници разматрати увођење и нових мера.

Јуче су регистрована 203 нова случаја, међу 6.504 тестиране особе, док је дан пре тај број био још и већи - 245 новооболелих, од којих је 80 било хоспитализовано.

Да се повећава број заражених и пацијената на болничком лечењу потврдио је за Тањуг државни секретар министарства здравља Мирсад Ђерлек, који је навео да је тренутно у болницама на лечењу 359 пацијената који болују од ковид 19, а само пре недељу дана било је 270.

Подсетио је да је у Србији 12. октобра било 67 новозаражених, а да смо у уторак имали забрињавајућу цифру од 245 заражених.

У последњих недељу дана пријављено је 1.058 новозаражених пацијената, па Ђерлек указује да је крајње време да се грађани "уозбиље и придржавају епидемиолошких мера".

Имунолог Срђа Јанковић рекао је јуче да ће ношење заштитних маски ускоро ће бити обавеза и на отвореном простору када долази до контаката.

Неке од додатних мера, судећи по изјавама чланова Кризног штаба, могле би да буду и смањење окупљања са 30 на максимално пет особа или на потпуну забрану окупљања, затварање биоскопа и позоришта и ригорозније мере за улазак у Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)