СИТУАЦИЈА СЕ ОЗБИЉНО ПОГОРШАВА: Др Кон о кршењу епидемиолошких мера у престоници

Novosti online

10. 10. 2020. у 14:36

Сви догађаји и свако кршење мера манифестоваће се за 10 дана јер се потенцијал вируса јасно повећао, тако да ће се то одразити на даље погоршање – каже епидемиолог др Предраг Кон поводом призора који су синоћ забележени у престоници и на којима се јасно види непоштовање најновијих мера рада свих објеката до 23 сата.

СИТУАЦИЈА СЕ ОЗБИЉНО ПОГОРШАВА: Др Кон о кршењу епидемиолошких мера у престоници

Фото: Танјуг

Др Кон је тим поводом поново упутио апел за поштовање мера.

- Време је да се поново апелује на поштовање мера, првенствено на држање дистанце и избегавања масовног окупљања. Ношење маске се препоручује и на отвореном ако не може да се обезбеди дистанца. У затвореном простору је ношење маске апсолутно обавезно – нагласио је др Кон.

Радно време свих продавница, ресторана, кафића, кладионица, клубова ограничено је до 23 часа, а новинари београдских медија синоћ су затекли необичну ситуацију у центру престонице. Многи ресторани брзе хране били су отворени и после 23 часа, а пред њиховим шалтерима долазило је до стварања подужих редова.

- Оно што мора да се каже је да се нама ситуација озбиљно погоршава, посебно у Београду, не само да је несигурна него иде у правцу да постане неповољна – истакао је др Кон.

Он је још једном нагласио да је радно време после 23 часа дозвољено искључиво апотекама и бензинским пумпама.

- Све остало је практично забрањено – казао је он.

Током претходне вечери инспекција је обавила контролу 91 објекта у Београду како би се уверили у то да ли се придржавају мера превенције. Два угоститељска објекта у Београду су затворена због журки које су организвали, чиме су прекршили мере које су ступиле на снагу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Realno

10.10.2020. 15:17

G-ne Kon, ima velike istine da se sve manje ljudi pridržava mera. Slično je i u N.Sadu. Zabrinjava skidanje maski od strane učenika u osnovnim i srednjim školama za vreme odmora u hodnicima. Džabe ih profesori opominju(ožvalavili su i natopili maske upozoravajuću non-stop učenike). Treba da se sa vrha(Min.prosvete) propišu mere za skidanje maski(ne ukore, jer bi bile škole pune dece sa smanjenim vladanjem) već sistemski propisani postupci i mere upućivanja na on-line nastavu nesavesne dece. Imaćemo žarišta po školama ako se nešto hitno ne preduzme. Pojedini roditelji nesavesne dece negativno utiču na svoju decu neodgovornim svojim ponašanjem i neodobravanjem nošenja maski za vreme odmora.