ПРЉАВА КАМПАЊА ПРОТИВ ЕПИСКОПА ИРИНЕЈА: Мировић осудио упад у Владичански двор

З. ГРУМИЋ

10. 10. 2020. у 14:08

ПРЉАВА КАМПАЊА ПРОТИВ ЕПИСКОПА ИРИНЕЈА: Мировић осудио упад у Владичански двор

Фото: Епархија бачка

Преседник војвођанске владе Игор Мировић осудио је данас упад непознатих лица у комплекс Владичанског двора у Новом Саду, као и, како је навео, кампању неистина и лажи која се води у вези с реконструкцијом његове фасаде.

Он је од полиције затражио да пронађе одговорне за упад у двориште Двора, који је означио као "покушај линча епископа бачког Иринеја и свих којима је стало до црквених и народних вредности".

Истовремено је све који раде на обнови Двора јавно похвалио за стручност и професионализам.

Мировић је у саопштењу истакао да се реконструкција изводи под надзором најстручнијих људи које Војводина има у Покрајинском заводу за заштиту споменика и уз учешће мајстора специјализованих предузећа проверених у радовима у земљи и иностранству.

"Оваква прљава кампања и напад јесу покушај линча епископа бачког Иринеја и свих којима је стало до очувања црквених и народних вредности", наводи Мировић.

Истиче да је сам поносан што је учествовао у овом пројекту, као и раније у реконструкцији крова двора, фасаде и партера Саборног храма и истакао да ће наставити да помаже установе које ће одговорно приступати заштити објеката од великог значаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)