ОКРШАЈ ВОДИТЕЉА И ДАНИЦЕ ГРУЈИЧИЋ Докторка "преслишала" новинара: А да питам ја вас, шта сте ви урадили?

Novosti online

07. 10. 2020. у 10:50

ДОКТОРКА Даница Грујичић гостовала је у Јутарњем програму ТВ Прва и том приликом имала је вербални окршај са водитељем Филипом Чукановићем.

ОКРШАЈ ВОДИТЕЉА И ДАНИЦЕ ГРУЈИЧИЋ Докторка преслишала новинара: А да питам ја вас, шта сте ви урадили?

Фото: Принтскрин

На питање водитеља шта треба да урадимо да спречимо масовну појаву карцинома, докторка је рекла да, између осталог, морамо да водимо рачуна о својој животној средини, да не бацамо ђубре около, да водимо рачуна о квалитету ваздуха...

- То све сад треба да се почне, да притиснемо одговарајућа министарства да раде свој посао...није довољно да имате информацију да је ваздух лош... Ко га је загадио? Аутомобили? Нема да се возите, нећете ући у овај део града и тачка! Ако индустрија испушта отровне материје, да не ради то - навела је докторка, на шта јој је водитељ рекао да то није реално.

- Зашто није реално? Није реално зато што се предајемо и мислимо да ће све неко други да уради, да нам реши наше проблеме. То треба да буде разлог за протест, ви млади треба да протестујете да живите у здравој средини. Ви морате казнити оне који загађују, ако не они ће то и даље да раде. Питам вас, шта сте ви предузели као новинар поводом тога - повишеним тоном упитала је Грујичић, на шта јој је водитељ одговорио да они свакога дана извештавају о томе.

- На телевизију морају да долазе стручњаци који ће да говоре о томе, а не полуписмени, већ они који ће одговорити на ова питања око заштите животне средине. Ја се не бавим тиме, ја сам неурохирург, позовите екологе, који ће вам све то објаснити. Могу само да кажем да је здрава животна средина један од важних услова за здрав живот - закључила је она.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (6)

Bozidar Momirovic

08.10.2020. 07:18

Odlučno , realno i pametno rečeno. Ali to treba da čuje odlučan, pametan i realan čovek. Ako je voditelj čiji je posao da podrži i promoviše ovakve izjave i ovakve ljude mlak i apatičan i lako se miri s postojećim stanjem šta očekivati od ostalih.

No pasaran

08.10.2020. 08:14

Ništa oni ne izveštavaju....od 90-tih kada je kafilerija (Žibel) u Bačkoj Topoli pripala sps-u ( Nedeljko Šipovac) započela je tortura građana Bačke Topole zagađenjem i smradom . Ni jednom se nisu pojavili novinari iz Beograda da o tome izveštavaju i oni su u službi moćnika kojima.je sve dozvoljeno. Srbija je njihova a kada je ponovo bude trebalo braniti.....mi necemo doći.

Ana

08.10.2020. 09:59

Slažem se sa doktorkom u vezi zagađenja żivotne sradine. Mogla je i da spomene bombardovanje sa osiromašenim uranijumom koje je zagadilo i vodu i zemlju a samim tim povećao se broj obolelih od kancera u poslednjih 20 god. To treba stalno da se govori da se ne zaboravi ko su nam prijatelji kao što Amerika sigurno nije.