ДА МЕЂАШИ И ВЛАДИКА ЛАВРЕНТИЈЕ: Деца су најважнија

Владимир Митрић

03. 10. 2020. у 11:31

ДА МЕЂАШИ И ВЛАДИКА ЛАВРЕНТИЈЕ: Деца су најважнија

Фото: В. Митрић

ЕПИСКОП шабачки и администратор ваљевски Лаврентије, са сарадницима, примио је, у Шапцу, у Духовно-културном- образовном и спортском центру, код цркве "Светог Саве" Душана Томића, генералног секретара Дечје амбасаде "Међаши", чије је седиште пресељено из Сарајева, поново у истоимено село код Бијељине, Мишел Мишковић, дечју амбасадорку и Марину Мишковић, аташеа ДА за културу.

Владика Лаврентије исказао је дивљење на резултатима ДА - која је само из Сарајева и Мостара, на почетку рата, избавила око 50 хиљада деце и мајки, а у ратним годинама обезбедила огромне количине хране за малишане, свих нација и вероисповести, кад то није било ни лако ни једноствано и због чега је Томић осетио тежину боравка у логору код сва три зараћена народа.

Фото: В. Митрић

У знак пажње и подршке даљем раду ДА поклонио је Томоћу, Библију, коју је издао "Глас Цркве", издавачка кућа Епархије шабачке СПЦ. Пожелео је Томићу успешан рад и позвао је да плесни ансамбл дечје амбасаде буде гост "Мобе", традиционалне манифестације, коју организује у Манастиру Соко град, код Љубовије, која окупља, током лета, наше младе, из расејања, са свих континената.

Фото: В. Митрић

-Владика Лаврентије, који је творац сада већ чувене "Мобе", која чувар нашу култнурну баштину, у Касарским ливадама направио је центар за децу и младе, дао простор за здање за аутистичке малишане, а многу омладину и децу и на разне начине помаже сјајан је пример духовног оца и учитеља – каже Душан Томић, који је и пожелео, што му је и испуњено, да баш пред овим архијерејом прими веру православну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)