ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Да није било Руса, градили бисмо Храм још 100 година

Танјуг

30. 09. 2020. у 16:28

ДО КРАЈА октобра требало би да буду готови сви радови на унутрашњем уређењу Храма Светог Саве, а патријарх Иринеј је тим поводом истакао велике заслуге Руса, оцењујући да без њих тај посао не би 100 година био завршен.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Да није било Руса, градили бисмо Храм још 100 година

Фото: Новости архива

Патријарх Иринеј је за телевизију "Храм" рекао да ће Храм Светог Саве бити чудо архитектуре и грађевинарства и будући духовни и културни центар Београда.

"Мислим да ће ово бити наш, али и понос читавог хришћанског света, поготову када буду постављени мозаици рађени по стилу византијске уметности. Наравно, ту наша браћа Руси имају велике заслуге јер да нису они прихватили овај посао, ми га не би завршили за 100 година“, нагласио је патријарх Иринеј, пренео је Спутњик.

Фото: П. Милошевић

Он је изразио наду да ће храм на Врачару бити завршен у предвиђеном року, напомињући да је реч о једном врло великом објекту, не само за наше, већ и светске прилике.

"Да дочекамо тај велики дан да Храм буде и освећен", рекао је патријарх Иринеј, додајући да ће Храм имати велики утицај на духовна кретања нашег времена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)