ПОСЛЕДЊИ ЛЕТ ТЕ ВИНУО МЕЂУ ЛЕГЕНДЕ, ОСТАО СИ НА НЕБУ: Дирљив опроштај колеге од страдалог пилота Крсника

NovostiOnline/Ш.М.

29. 09. 2020. у 17:08

ПОСЛЕДЊИ ЛЕТ ТЕ ВИНУО МЕЂУ ЛЕГЕНДЕ, ОСТАО СИ НА НЕБУ: Дирљив опроштај колеге од страдалог пилота Крсника

Фото: Н. Скендерија

ПИЛОТ Дејан Крсник, који је изгубио живот у паду авиона МиГ-21 недалеко од Зворника, сахрањен је данас на Новом бежанијском гробљу. Њега су на вечни починак испратили породица, бројни пријатељи и представници Војске Србије.

Последњи поздрав трагично страдалом пилоту, упутио је и један од колега, који је прочитао опроштајни говор:

- Сви смо тужни због твог одласка. Твојој породици био си све, нама класићима си био више од пријатеља, био си брат, друг, саборац и неко на кога смо увек могли да се угледамо и ослонимо.

Твој шеретски осмех и спремност на шалу увек у нас подсећали какав си био, какав си пре свега човек, људина, громада како би твој син Лука рекао.

Пред овим свим људима којима си био вољен драги Дејане реци не могу да опишу оно што сада сви осећамо.

Осећамо дубоку празнину у овом кишном јесењем дану, и небо плаче за тобом. Овај дан је окупан тмином. Дејане, међу нама су остале многе неизречене речи, као и твоји неостварени снови. Класо, не боли твој одлазак, боли све оно што долази после. Боли немогућност да се дружимо, да летимо заједно, боле нас сузе, боле нас успомене и ћутања. Боле нас речи које нисмо стигли да изговоримо, а изрекли би.

Класо, кажу да људе дефинишу и одређују њихови животни избори, тебе је избор да постанеш пилот одредио и одвео на пут на коме смо се срели и на ком смо заједно путовали 34 године. Био је то избор дечака који је почетком септембра давне 1986. године дошао у Мостар да постане пилот. Током година одрастао у човека пилота који је живео своје дечачке снове до самога краја.

Драги наш Куки, никада те нећемо заборавити, због тога сто је веза којом смо везани нераскидива, искована заједничким сновима, жељама, искуствима и надањима на трновитом путу који смо прошли, на ком смо сазрели и живели. Класо, ти си остварио оно о чему сваки од нас пилота машта.

Твој последњи лет те винуо међу легенде, остао си на небу и заузео своје вечно место у алеју пилота. Почивај у миру и вечна ти слава и хвала за све вољени наш Куки.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)