АНКЕТА Платне картице и интернет плаћање - колико их користите и знате ли довољно о безбедности?

Промо

28. 09. 2020. у 14:18

АНКЕТА Платне картице и интернет плаћање - колико их користите и знате ли довољно о безбедности?

Фото: Промо

ГОТОВО половина потрошача широм света тренутно купује путем интернета кад год је то могуће. Чак и ако или када вакцина постане доступна, е-трговина ће наставити своју путању раста до 2021. године и касније.

Значај онлајн куповине нарочито долази до изражаја у изазовним временима, какав је период од почетка пандемије вируса корона, када је препоручљиво даљински обављати све набавке које је могуће реализовати на тај начин.

У овом тренутку, повољна околност је у томе што практично не постоји врста робе коју није могуће платити путем интернета. Поред услуга који се традиционално плаћају онлајн: књига, техничке робе, обуће, одеће, авио-карата, улазница за различите догађаје, играчака, козметике, и осталог, све је већи број радњи који отварају своје е-схопове и обезбеђују доставу производа на кућну адресу.

Потрошачи у Србији су се брзо прилагодили овим променама и могућностима, али питање је колико су упознати са одговорним праксама коришћења дигиталних канала при плаћању. Крађа података један је од највец́их ризика са којима ц́е се потрошачи дугорочно суочавати, о чему сведочи и податак Светског економског форума између марта и априла 2020. године да је забележен пораст броја покушаја злоупотреба на светском нивоу.

Адекватна информисаност потрошача о томе како себе могу да заштите у процесу дигиталних плаћања зато је од изузетног значаја.

Тим поводом вам представљамо кратак квиз на тему безбедности, и позивамо вас да учествујете и помогнете у истраживању у вези са овим важним питањем.

Каква врста плаћања је најбезбеднија по вашем мишљењу, да ли сматрате да је ПИН код доказ сигурности, шта ћете учинити ако вам неко затражи ПИН или лознику за плаћање, који су поступци у случају да је ваш рачун или налог хакован, само су нека од постављених питања...

 

Pravi trend u Srbiji! Odgovorite na kratku anketu i saznajte koliko znate o plaćanju preko interneta i beskontaktnim karticama 👇

Posted by Večernje novosti on Понедељак, 28. септембар 2020.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)