МИРСАД ЂЕРЛЕК: Нисмо мирни док се не пронађе вакцина

Танјуг

25. 09. 2020. у 09:44

МИРСАД ЂЕРЛЕК: Нисмо мирни док се не пронађе вакцина

Фото: Новости архива

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да не можемо бити сигурни да смо завршили са короном док се не пронађе вакцина, као и да је једини метод да се спречи ширење вируса придржавање мера.

Он је рекао за тв Пинк да ширење треба успорити, као и да се коришћење крвне плазме показало као успешан начин за лечење пацијената.

- Увек се припремамо за најгори сценарио, не смемо дозволити да нам се здравствени систем толико оптерети да буде на ивици пуцања. Ово је најозбиљнија епидемија у последњих 100 година, нема опуштања иако је затишје, јер корона може бити непредвидљива - рекао је Ђерлек.

Говорећи о мери надзора за оне који долазе из иностранства, Ђерлек је рекао да ће она остати и током предстојећих празника - слава, Нове Године, Божића и упозорио да се са хладнијим временом усмеравамо на затворене просторе који су, каже, најопаснија места за ширење вируса.

- Не кажем да не треба да прослављамо, али и мала грешка може да нас врати у озбиљно стање. Прославе треба да наставимо, али у мањем броју. Заборавите на славе и свадбе у обиму какав је био - рекао је он.

Како је додао, мере нису донете да би се неко кажњавао.

- Али, ако неко буде толико дрзак да их се не придржава биће кажњен јер урушава цео систем и заразиће неког ко је много битан у породици - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)