СУТРА ПОЛАЖУ ПРИЈЕМНИ: Почиње трећи уписни рок на факултетима у Београду

Танјуг

21. 09. 2020. у 11:22

СУТРА ПОЛАЖУ ПРИЈЕМНИ: Почиње трећи уписни рок на факултетима у Београду

Фото К. Михајовић

Трећи уписни рок на факултетима у Београду почео је данас пријавом и пријемом докумената, а полагање пријемног испита заказано је за сутра.

На свим факултетима Универзитета у Београду остало је слободно 2.125 места за бруцоше и то 851 буџетско место и 1.274 самофинансирајућа.

Највише буџетских места остало је на Пољопривредном (117), Рударско- геолошком (113), Техничком факултету у Бору (107), а слободних буџетских места има и на Математичком факултету и Физичком факултету и то на програмима за наставничка занимања.

Проректор за наставу УБ проф. Петар Булат рекао је раније за Танјуг остало нешто више буџетских места, а мање самофинансирајућих него прошле године.

"То указује да је атрактивност програма имала већи утицај него економска ситуација", рекао је Булат

Резултати трећег уписног рока биће објављени најкасније до 23. септембра, до 12 сати на прелиминарној ранг-листи.

Примедбе на прелиминарну ранг-листу будући бруцоши могу да доставе до 25. септембра, до осам сати, а Комисија за упис доноси решење по жалби најкасније до 26. септембра.

Жалбе на решење Комисије подносе се декану најкасније 27. септембра, а декан доноси решење по жалби у року од 24 сата од пријема жалбе - 28. септембра у осам сати.

Објављивање коначних ранг-листа факултета биће објављено најкасније 29. септембра у 12 сати.

Упис кандидата мора бити завршен 30. септембра, до краја дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Niko

21.09.2020. 18:58

Ako oces da ides u svet studiraj drzavni fakultet, ako hoces da ostanes u srbiji studiraj mega dens fakultet i nacices posla, u roku od nedelju dana, i to najmanje ko zamenik direktora u nekoj drzavnoj sluzbi