ОВАКВА СИЛА НИЈЕ ВИЂЕНА ОД ОВРЕМЕНА ЈНА: Министар одбране најавио велику вежбу у октобру на Пештеру

Novosti online

21. 09. 2020. у 10:00

ОВАКВА СИЛА НИЈЕ ВИЂЕНА ОД ОВРЕМЕНА ЈНА: Министар одбране најавио велику вежбу у октобру на Пештеру

Фото Министарство одбране

- На великој вежби у октобру приказаћемо нулту серију ПАСАРС-а како погађа циљеве у ваздуху и „Панцир“ који је светски признат систем и који је вероватно најбољи противваздухопловни систем на кратком домету, а који је показао да може да гађа и по земљи, тако да не би било паметно играти се са Војском Србије - рекао је министар одбране Александар Вулин у јутарњем програму Телевизије „Пинк“ најављујући предстојећу вежбу у првој половини октобра.

Он је нагласио да је српски народ мирољубив и да није за ратове.

- Нећемо никога да дирамо, али немојте се играти са нама, није то паметно - поручио је министар Вулин.

Према његовим речима, велика вежба ће бити одржана на Пештеру.

- Све што лети мора и да гађа. То је максима и видећете први пут све хеликоптере наоружане, све мигове наоружане, биће сви орлови и галебови наоружани, наш ПВО ће бити наоружан. Видећете једну силу, једну српску силу коју нисте могли да видите од времена ЈНА и баш смо поносни на то - закључио је министар одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Polako

21.09.2020. 13:48

@Sashac - Ako ti je Ministar smesan, ne mogu da kazem da nije zalutao tu gde jeste, ali nije on bitan. Ako ti je smesna vojska Srbije onda si u veoma u zabludi i propustio si da shvatis znacaj cinjenice da je Srbija clanica Evroazije. Nisi ti svestan koliko je jaka vojska Srbije ali nije cilj da se bilo kome javno guraju prsti u oci. U situaciji u kojoj se Srbija nalazi stvari se moraju raditi vrlo pazljivo.

Miki Zg

21.09.2020. 21:05

U maju 1981. god. smo imali manevre JNA na Pešteru ( lično nisam sudjelovao-višak ) .Tada sam upoznao veliku mržnju ,nesnošnjivost poturica oko N.Pazara ,selo Rasno prema Srbima i naklonost prema Hrvatima ,SLO. ( vojni kamp 3 km od Sjenice ).Priroda na Pešteru nestvarna .