КОРОНА У КЛУПАМА: Министар саопштио колико је оболеих ђака у основним и средњим школама у Србији

Танјуг

16. 09. 2020. у 08:57

У ПРВЕ две недеље наставе у основним и средњим школама вирусом корона заражено је укупно 52 ђака и 20 запослених, каже министар просвете Младен Шарчевић и додаје да је реч о спорадичним случајевима ако се зна да у школама у Србији има око 850.000 ђака.

КОРОНА У КЛУПАМА: Министар саопштио колико је оболеих  ђака у основним и средњим школама у Србији

Фото: Танјуг

Он је за ТВ Пинк прецизирао да је у 1.250 основних школа у Србији заражено 25 ученика, да од тог броја шесторо ученика није ни долазило у школу.

"У Београду је заражено 16 ученика, затим има спорадуичних случајева у Сомбору, Новом Пазару, Зајечар, Врању, Нишу, Лесковцу", нагласио је он и додао да је у основним школама заражено и седам наставника.

МИнистар је навео да су деца у школе долазе са маскама, да се одржава дистанца, да су наставници одрадили добар посао и да су школе данас најбезбедније место, где је могућност преношења заразе много мања него у парковима, спортским теренима где се иначе деца друже ван школе.

Шарчевић је још једном апеловао на појединце да не фотографишу и снимају децу у школи, јер је то законом забрањено.

"Гарантујем да су школе најсигурније место у држави. Снимање туђе деце неовлашћено је забрањено ", рекао је министар.

Напомиње да просветна инспекција свакодневно контролише да ли се спроводе превентивне мере у школи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mara

16.09.2020. 12:07

U pravu je ministar. Dete mi ide u 4 razred i svi nose maske, ne smeju da dele uzinu, distanca... E sad o higijeni ne znam, jer nama roditeljima ne dozvoljavaju ulazak u skolu. Jedino sto bih predlozila, a znam da su neke skole to nabavile, to je neki ruski preciscivac vazduha koji preciscava vazduh od virusa i bakterija, a i smoga. Mislim da je to pametna investicija.