ЗАХВАЛНИЦА МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ ПЕНЗИОНИСАНОМ ВАТРОГАСЦУ: Ви сте пример младима , али и колегама којима остављате у наслеђе храброст (ФОТО)

Novosti online

15. 09. 2020. у 15:39

МИНИСТАР полиције Небојша Стефановић, на свом Фејсбук профилу објавио је захвалницу ватрогасцу Радовану који одлази у пензију.

ЗАХВАЛНИЦА МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ ПЕНЗИОНИСАНОМ ВАТРОГАСЦУ: Ви сте пример младима , али и колегама којима остављате у наслеђе храброст (ФОТО)

П. Милошевић

Писмо преносимо у целости:

- Поштовани Радоване,

Тридесет једна година у Министарству унутрашњих послова, коју сте провели спасавајући људе од страшних поплава, пожара и земљотреса, говоре више него милион речи. Захвалност коју Вам дугујемо не може стати у једно писмо. Ипак, желим да Вам на овај начин укажем поштовање и кажем „ХВАЛА“ за све што сте учинили свих ових година.

Памтимо Ваш храбри подвиг за време НАТО агресије 1999. године, када сте спасили шеснаесторо људи из погођене кинеске амбасаде. Не марећи за свој живот, упркос опасности од поновног напада и урушавања зграде, показали сте херојску неустрашивост.

Никада нећемо заборавити ни спасавање људи током страшних поплава које су задесиле Србију 2014. године. Након што сте 16. маја на територији општина Лозница и Љубовија спасили педесет троје људи, руководећи Тимом за спасавање на води након пуцања насипа на Колубари и поплаве у Обреновцу, у данима који су уследили спасили сте још осамдесет петоро грађана из водене стихије.

Поносан сам на Ваш блистави каријерни пут – од радног места ватрогасац 1989. године, када сте ступили у редове нашег Министарства, до места помоћника команданта Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд, са кога одлазите у заслужену пензију.

Ви сте пример не само младим ватрогасцима на обуци, будућим припадницима, којима несебично преносите своје знање годинама уназад као руководилац основне обуке, већ и свим својим колегама којима остављате у наслеђе храброст, одважност и људскост.

Хвала Вам, драги Радоване, на сваком кораку којим сте загазили тамо где се не види дно, на сваком јуришу тамо где пожар господари, хвала Вам на сваком спасеном људском животу. Хвала што сте свој живот посветили мирном сну грађана Србије.

Желим Вам спокојан одлазак у пензију, мирне дане с породицом и пуно среће и успеха.

Србија ће заувек памтити Ваше подвиге.

Небојша Стефановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)