ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА НА ДАР: Владика Лаврентије захвалио се директорима школа за ваљан однос према веронауци

В. Митрић

04. 09. 2020. у 23:01

ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА НА ДАР: Владика Лаврентије захвалио се директорима школа за ваљан однос према веронауци

Фото: В. Митрић

У СВОМ архипастирском служењу Богу и људима никада се нисам срео са сличним проблемом пред којим се данас налази човечанство.

Раније болест није била толико присутна у јавном животу обичних људи и данас је веома тешко живети и радити у условима које намеће корона вирус, рекао је епсикоп шабачки Лааврентије директорима 63 основне и средње школе лозничког, малозворничког, љубовијског, крупањског, владимирачког, шабачког, коцељевачког и богатићког крака, којима се захвалио што брину о настави веронауке.

- Пред почетак ове школске године сви смо свесни да се наши просветни радници налазе пред великим изазовом организације и реализације наставе. Зато је данас потребно, више него раније, да човек има разумевање за другог човека, да по речима блаженопочившег патријарха Павла данас "будемо људи" више него што смо икада то били. Црква је увек уз вас и уз све оне који уче нашу децу -поручио је владика директорима школа којима је дарова по комплет сабраних дела Јанка Веселиновића, које је управо објавио шабачки "Глас Цркве". - Молићемо се Богу, победитељу сваке болести, да сачува наше најмлађе и њихове учитеље, и све просветне раднике од сваког зла и болести.

Владика је нагласио да му је част што је благословио и подржао штампање дела " нашег великог учитеља и омиљеног писца, Јанка Веселиновића".

- Посебна нам је част што ће његова дела, која се одавно не штампају, бити сачувана од заборава каже владика шабачки, који иза себе има и успешан рад у просвети као професор књижевности у Богословији Крка, одакле је, пре 53 године, изабран за епископа.

Епископ Лаврентије је просветним радницима пожелео срећан и благословен почетак школске године, уз молитве Богу да вас сачува од короне и свакога зла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)