ОДРЖАНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Ово је њихов начелни став у вези са захтевом угоститеља

Novosti online

04. 09. 2020. у 13:41

ОДРЖАНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Ово је њихов начелни став у вези са захтевом угоститеља

Грађани у кафићима / Фото Д. Поздеровић

ЧЛАНОВИ Кризног штаба за борбу против корона вируса одржали су данас седницу, на којој нити су донете нове мере нити су попуштене старе, а јасан и начелан став свих био је да до даљег нема дозволе за друге манифестације осим културних, упркос великом броју захтева.

Уз процену епидемиолошке ситуације, о њима би могло да се расправља на наредној седници штаба, следеће недеље, и донесе позитивна одлука.

Како је испричао епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба, на седници се углавном причало о школама и примени мера у њима, и констатовано је да нема проблема.


- Ситуација која је била у школи у Железнику је под контролом, као и у Крагујевцу. У том делу систем се све  нормално одвија, али свесни смо да је то тек четири дана како је школа кренула - каже проф. др Тиодоровић.

Манифестације, осим културних које су дозвољене пре две недеље, и даље нису дозвољене.


- Мора тако да буде бар док не будемо пали на сигурну зону до 25 нових оболелих на 100.000 становника. И даље смо на 32, тај број се одржава. Има доста захтева за различите манифестације и на отвореном и на затворенон. Када је култура у питању, јасно је речено уз које мере могу да се одржавају. Али, има различутих захтева угоститељско-забавних, а тај део не може да прође, а ако пустимо тај део, онда морамо да пустимо и свадбе а свадбе су нам нанеле много проблема - рекао је др Тиодоровић.

Он наводи и да Београдски сајам тражи да почне да ради, али да и о томе још није донета одлука.

- Ако се побољша ситуација можда о томе будемо одлучивали на следећој седници. Сајам аутомобила и други сајмови могу да се организују и да буду под контролом, али још није таква ситуација да можемо да будемо попуно сигурни - каже саговорник.


(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)