КОРОНА У СРБИЈИ: У домовима за старе и установама социјалне заштите 161 заражени

Танјуг

30. 08. 2020. у 16:15

У УСТАНОВАМА социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, закључно са данашњим даном потврђено је присуство вируса ковид-19 код 114 корисника и 47 запослених.

КОРОНА У СРБИЈИ: У домовима за старе и установама социјалне заштите 161 заражени

Фото: Ј. Ћосин

Укупно је излечено 932 корисника установа социјалне заштите и 371 запослених у тим установама, наводи се у данашњем саопштењу Министарства за рад.

Присуство ковида-19 потврђено је у геронтолошким центрима у Књажевцу, Суботици, Матарушкој Бањи, Новом Саду - РЈ Лиман и Ново насеље, Установи за одрасле и старије Лесковац, служби Помоћ у кући Геронтолошког центра Београд, Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину.

Вирус корона је регистрован и у Заводу за смештај одраслих лица "Мале пчелице", Крагујевац, Центру за социјални рад у Врању, Установи за смештај и негу старих лица "Национални дом", Владимировац, Установи за одрасле и старије "Гвозден Јованчићевић" Велики Поповац.

Ковид-19 је потврђен и у домовима за смештај одраслих и старијих, "Дуга плус", "Дедиње", "Бонаца" у Београду, "Кладомокс плус" у Келебији, "Терза Ета" у Прибоју и у Дому за лица ометена у менталном развоју "Срце у јабуци", Јабука, Панчево.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)