ЗА ОНЕ КОЈИ НЕ МОГУ ДА НОСЕ МАСКЕ: Обезбеђено 10.000 визира за ученике

Танјуг

27. 08. 2020. у 11:00

ЗА ОНЕ КОЈИ НЕ МОГУ ДА НОСЕ МАСКЕ: Обезбеђено 10.000 визира за ученике

Фото ЕПА

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је 10.000 визира за ученике који због здравствених проблема не могу да носе заштитне маске, саопштено је из овог министарства.

Шеф кабинета министра просвете, науке и технолошког развоја Ненад Радић је објаснио да ће визири школама бити распоређени преко школских управа.

Он је навео да је Министарство просвете у свакодневном контакту са представницима локалних самоуправа и да је од њих добило уверавања да су обезбеђене довољне количине заштитних маски, као и дезинфекциона средства за све образовне установе.

Према Радићевим речима, министарство је још пре месец дана упутило допис локалним самоуправама да у оквиру своје надлежности обезбеде заштитна средства а ове седмице је контактирало и оне локалне самоуправе у којима је у току формирање органа управљања.

-Реч је о мањем броју локалних самоуправа од којих смо добили уверавања да су обезбеђена потреба средства и да поступају у складу са својим обавезама-казао је Радић.

Истакао је да су и ученички и студентски домови спремни за почетак нове школске године и да се ради на обезбеђивању заштитних средстава за високошколске установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)