НОЖЕМ ЈЕ УБИО СЛАВИЦУ, А ЗАТИМ ЊИХОВУ БЕБУ: Како је Душко Ђурђић непребол због губитка ћерке и унуке преточио у књигу

Љ. П.

21. 08. 2020. у 11:00

НОЖЕМ ЈЕ УБИО СЛАВИЦУ, А ЗАТИМ ЊИХОВУ БЕБУ:  Како је Душко Ђурђић непребол због губитка ћерке и унуке преточио у књигу

Фото: Приватна архива

ТРАГЕДИЈУ од пре четири године када је у монструозном злочину заувек остао без ћерке јединице Славице (24) и њеног јединог чеда, четворомесечне Николине, Новосађанин Душко Ђурђић, преточио је у потресну књигу "Чудовишта су побегла из бајки!"

Све што му од тог злокобног 15. августа 2016. године, када су у подстанарском стану у Книнској улици у Ветернику убијене Славица и њена беба, лежи на рањеној души и распуклом срцу, отац и деда је ставио међу корице.

Не мирећи се са судбином, ни казном од 40 година, на колико је осуђен виновник велике породичне трагедије Арпад Сабо (32), из Липара, код Куле, Славичин супруг и Николинин отац, Душко је одлучио да, како каже у разговору за "Новости", на неки свој начин исприча све у вези са овим случајем.

- У овој књизи у којој је испричана наша лична трагедија је у ствари на неки начин прича свих породица које су доживеле слично и шта преживљавају - вели Душко. - А, преживљава се пуно тога, од момента када ти саопште трагичну вест, када своје најмилије гледаш на патологији, сахрана, суђење које може да се протегне, а ту поново слушаш све детаље о начину убиства, гледаш лице зла.

Предочавајући укратко садржај књиге од стотинак страна, Ђурђић додаје да је описао неке детаље и делове приче које се дешавају пре и после убиства њихове кћерке и унуке, а које је убио њихов муж и отац.

Фото: Приватна архива

Славица са Николином

- Имена стварних ликова сам изменио, почев од наших, мог и супругиног, па убице и редом - каже аутор књиге. - Све информације које сам дао, око самог чина појављивале су се у медијима, а за остале стојим иза њих. Ја сам свестан да овом књигом ништа нећу променити. Убиства и насиље ће се и даље дешавати. Желим само да се једна прича погледа из другог угла.

ШТА СМО МИ САДА?

СРЂАН је принео шоље и спустио их на сто, гледајући своју жену како пати. Није знао како да нађе речи да је утеши у том немогућем болу.

- Срђане! - рече Биљана.

- Реци, мила.

- Шта смо ми сада?

- Како то мислиш?

- Па, били смо родитељи, отац и мајка, па смо дочекали да будемо баба и деда... а, сада их нема. Па онда шта смо ми? - рече Биљана.

Свестан је, казује наш саговорник, док му се непрестано враћају слике из ранијег живота, да казна било које врсте неће вратити њихове најмилије, па ни оних 40 година које ће осуђени провести иза решетака.

Фото: Приватна архива

 

- Њима је омогућено да сваки дан удишу ваздух, да се хране, да постоје. А њихове жртве више то неће моћи - јетко ће Ђурђић, додајући да му највише смета када прочита текст где се пише о њиховим правима. Најгоре од свега је то што нико не може да објасни зашто се то деси. Чак и сами починиоци немају одговор на све то и увек је иста реченица: "Нешто је у мени пукло, пао ми је мрак, не сећам се шта се даље дешавало." А породицама многа питања остају без одговора и агонија кроз коју пролазе на самом суђењу.

Не верујући у изреку да време лечи, Ђурђић истиче да су његов и живот његове супруге уништени и да се своди на успомене.

ПОРИЦАО УБИСТВО ДЕТЕТА

АРПАД Сабо је на суђењу изјавио да не прихвата кривицу за смрт детета и да то није урадио. Казао је да Славицу јесте убио и да за то прихвата кривицу.

Фото: Приватна архива

Прво је убио Славицу, у купатилу јој је задао ударце у пределу главе и тела после чега је кухињским ножем, сечива дужине око 20 центиметара, задао три убодне ране на врату. После тога је отишао до креветића у коме је била четворомесечна девојчица, и истим ножем је усмртио. После крвавог пира је побегао, а полиција га је касније пронашла и ухапсила у Бачкој Паланци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)