ГОДИШЊИЦА ЗЛОЧИНА У ГОРАЖДЕВЦУ Вулин: Сви су заборавили побијену српску децу, Србија не сме да заборави, ни да опрости

Novosti online

13. 08. 2020. у 09:27

МИНИСТАР одбране Александар Вулин изјавио је, поводом годишњице злочина у Гораждевцу, да “пошто убице српске деце нису тражили нису их ни нашли”.

ГОДИШЊИЦА ЗЛОЧИНА У ГОРАЖДЕВЦУ Вулин: Сви су заборавили побијену српску децу, Србија не сме да заборави, ни да опрости

Александар Вулин / Фото Министарство одбране

-Пре 17 година, на реци Бистрици, стрељана су српска деца у Гораждевцу. Командант Кфора се заклео да ће „преврнути сваки камен“ али да ће наћи убицу. Колико му је вредела заклетва толико му је била успешна и истрага-изјавио је министар Вулин.

 
-Шиптари доносе закон по коме се не сме говорити ни мислити лоше о припадницима терористичке УЧК, да ли се тај закон односи и на родитеље Пантелије Дакића и Ивана Јововића, да ли и они треба да ћуте када их буду питали о убицама из УЧК?  Еулекс је званично престао да тражи убице, рекли су „нема нових доказа“. Нема нових доказа ни за злочине нациста па их свет са правом тражи 75 година откако су убили последње људско биће. Зашто се одустало од истраге за убиство у Гораждевцу, зашто само за Србе правда није достижна? Сви су заборавили побијену српску децу и у Гораждевцу и у Ливадицама и у Олуји. Србија не сме да заборави, ни да заборави, ни да опрости-рекао је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)