КОН О СМРТИ МАЈКЛА ОЏОА: Одговорио да ли је познати кошаркаш преминуо од вируса корона (ВИДЕО)

Новости онлине

недеља, 09. 08. 2020. у 15:25

КОН О СМРТИ МАЈКЛА ОЏОА: Одговорио да ли је познати кошаркаш преминуо од вируса корона (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Тања Валић/ЕПА

У СРБИЈИ је, према последњем пресеку, на корона вирус тестирана 6.251 особа, њих 236 било је позитивно, а преминуло је девет пацијената.

Јавности се обратио епидемиолог Предраг Кон, и он је рекао да је тренутно хоспитализовано 2.999 пацијената у болницама у Србији.

- Из дана у дан се све мање региструје сумњи на ковид, међутим то иде спорије него што би се то очекивало од пражњења болница. Бројеви су и даље високи, ситуација је и даље несигурна - каже Кон.

Доктор Кон није могао да одговори на питања о смрти кошаркаша Оџоа јер нема податке.

- Мислим да ће клиничари боље одговарати на ова питања с обзиром на неке информације које смо од њих добијали. У сваком лсучају јасно је да је после сваке инфекције, поготово ковидом потребно дати одређено време за рековалесценцију. Али, то не бих повезивао са овим случајем јер једноставно немам податке за тако нешто. Оно што се зна јесте да је то био изненадни срчани удар, друге податке немам - закључио је.

Када је реч о новој школској години, Кон је рекао је да ће се састанак Кризног штаба на ту тему одржати у уторак.

- Само здраво дете може да иде у школу, родитељи ће нам бити сарадници. Биће потребно да свако јутро мере температуру деци, да помогну и разговарају о томе с децом, што ће се све видети и кроз прилоге који ће бити објављени на телевизији. Само понашање у школи ће бити дефинисано за наставнике и ученике- објаснио је епидемиолог.

Он је истакао да у неким земљама постоје изразито негативна искуства са повратком деце у школе, и да зато морамо посебно обратити пажњу.

- Битно је да у тим млађим узрастима немамо теже случајеве, нити постоји виши ниво трансмисије. Наравно биће у приправности све епидемиолошке службе, и ми пратимо ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ZALIV tacka NET

09.08.2020. 18:48

Ako merite temperaturu ocekujete da ce neko da se zarazi stoga je van pameti slati decu u skolu ako se zna da dete moze da bude kao i svako drugi izvor zaraze i do 7 dana bez ikakvih simptoma. Cekate da se negde zarazi cela skola pa onda da reagujete....SULUDO! JA MOJE DETE NE PUSTAM U SKOLU dok ima novih zarazenih! TACKA. Terate nam decu u skolu tokom epidemije iz vasih ekonomskih i drugih razloga, jednostavno ne postoje uslovi za to!

Dragan

09.08.2020. 19:38

Ako je i pored preporuke lekara odlucio da vezba u tetetani, sigurno je imao opravdane razloge. Lako je lekaru da preporuci mirovanje. Ovaj igrac nije igrao 10 ili vise godina za Lejkerse i tako se obezbedio za ceo zivot. Nece ga lekar vreme mirovanja placati, a bez treninga nema forme, bez forme nema ugovora, bez ugovora nema para a bez para nema hrane, lekova i ostalog sto cini zivot.

Realno

09.08.2020. 20:41

Roditelji su i do sada puštali, čak i terali bolesnu decu u školu(pod temperaturom, kašljem, antibioticima, curenjima slina iz nosa(koja su non-stop šmrkala, duvala nos: neki u maramicu, a mnogi brisali sline rukavom(srpska posla, videli kod kuće, a nikako da se odviknu) baš ih je bilo briga za drugu decu i nastavnike. Kada ih učiteljica/ nastavnik pozive da dođu po dete(jer će zaraziti druge a sebi još više nauditi), roditelji se bune, ne mogu da izađu sa posla, nema ko da dođe po dete, ukratko-mnoge baš briga(još su i neprijatni, besne, proklinju doktora, nastavnike...). Deca, većinom nemaju osećaj da se paze, i paze druge(to su deca). Istina nisu svi isti, ali ogromna većina roditelja pušta bolesnu decu u školu. A šta će sada biti, ako deca krenu masovno u školu ne vredi ni da se molimo "bogu", ili ako vam je lakše koroni?