ЂУРИЋ РУДАРИМА ТРЕПЧЕ: Радићемо да вам побољшамо стандард

Танјуг

четвртак, 06. 08. 2020. у 11:46

ЂУРИЋ РУДАРИМА ТРЕПЧЕ:  Радићемо да вам побољшамо стандард

Фото: Танјуг

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је данас Дан рудара, свим рударима на КиМ, руководству и запосленима у Комбинату "Трепча", као и рударима у осталим деловима Србије, уз поруку да ће држава предано радити да рударима на КиМ осигура боље услове рада, веће зараде и пристојан живот.

"Трепча'' је стратешки ресурс, који деценијама даје значајан допринос развоју наше јужне покрајине, али и привредном и укупном напретку Србије. Частан и тежак рударски посао, дубоко је уграђен у напредак нашег енергетског сектора и развоја КиМ", навео је Ðурић у саопштењу.

Данашњи Дан рудара, како каже, долази у тренутку када држава и народ пролазе кроз тешке и судбоносне дане.

- Сведоци смо константних изазова и претњи који се, између осталог, односе и на енергетски систем на Косову и Метохији. Мудром државничком политиком, јединством и слогом, морамо и можемо да заштитимо оно што је наше и сачувамо темеље егзистенције и опстанка српског народа на КиМ - рекао је Ðуић.

Он је подсетио да покрајина обилује природним лепотама и природним богатствима, у која спадају и наша рудна богатства.

- Те ресурсе можемо и морамо искористити преданим радом и нај тачин побољшати живот сваког појединца и друштва у целини. Рудари су показали да то знају и могу - поручио је Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)