НАЈНОВИЈА ПРОГНОЗА ПОЗНАТОГ МЕТЕОРОЛОГА: Од сутра велика промена времена, а ево шта нас очекује до краја лета

Новости онлине

22. 07. 2020. у 22:03

НАЈНОВИЈА ПРОГНОЗА ПОЗНАТОГ МЕТЕОРОЛОГА: Од сутра велика промена времена, а ево шта нас очекује до краја лета

Новости

КАКО се од раније очекује, пекосутра нам следи промена времена, потврдио је метеоролог "Weather2Umbrella" Ђорђе Ђурић.

Он је продор хладног фронта најавио за петак, додајући да увод треба очекивати већ сутра када ће се најпре осетити благи пад температуре.

По његовим наводима, облачност са локалним пљусковима и грмљавином може се очекивати у целој земљи, али у различитим деловима дана.

- Биће сунчано, а онда преподне у северним деловима, а поподне и у остатку земље може проћи нека облачност да понегде услови локалне пљускове са грмљавином. То је један "ослабљени хладни фронт", неће донети драстичну промену времена, већ пад температуре за два до три степена у односу на данас - рекао је додајући да се промена односи пре свега на Београд, север и запад земље.

Како је рекао, то значи да на југу и истоку остаје топло до 33 степена, те да ће у остатку бити 28 степени, у Београду степен више. Сутрадан следе неке значајније промене.

- У петак сунчано и поново топло, то је просечна температура за наше лето, око 29 до 32, 33 степена. Током дана до северозапада и запада, а током вечери и ноћи и до остатка земље, стиже јача промена времена, самим тим и јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, где ће доћи до продора хладног фронта, који ће за разлику од сутрашњег, у петак вече бити доста израженији. Тај хладни фронт ће условити југоисточни ветар који ће дувати током петка, поготову током ноћи у суботу са скретањем на појачан северозападни ветар. Доћи ће до прилива свежије ваздушне масе, тако и до пада температуре - објаснио је.

Фото: Принтсцреен

Ђурић наводи да ће пад температуре бити за значајнијих пет, шест степени, те да ће се осетити. Даље наводи да захлађење остаје и у суботу, али да се не може упоредити са приликама од прошлог викенда.

- Уторак, среда поново топло, 32, 33 степена, након чега поново следи један мањи продор свежије масе са локалним пљусковима и све тако. Као што је овај јул до сад какав је био - пар лепих дана, па дан, два промена времена - тако ће се наставити до краја месеца. Нема драстичних промена темепература, не очекује се тропски талас, не очекују се ни неке ниске температуре - прогнозиорао је време за предстојећих девет дана.

Појаснио је да ће најављена велика киша за петак захватити целу Србију, али да не очекује изливања, јер су водостаји ниски.

- На северу земље ће бити израженија количина падавина - казао је упозоравајући на део земље у ком ће пасти највише кише.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)