Повећава се број оболелих од короне у Војводини

Танјуг

25. 06. 2020. у 09:54

Повећава се број оболелих од короне у Војводини

Фото: Н. Карлић

У претходна три дана у Војводини се бележи повећање броја оболелих од инфекције ковид 19, али је епидемиолошка ситуација за сада и даље под контролом, саопштила је Покрајинска влада.

У Клиничком центру Војводине, у односу на претходне дане, повећао се број хоспитализованих, па се у овом тренутку у тој установи лечи 45 пацијената, од којих се два пацијента налазе на механичкој вентилацији.

Претходних недеља кроз тихо прокужавање популације дневно је евидентиран једноцифрен број новозаражених, да би пре три дана број новооткривених случајева био 13, дан касније 30, док је у среду број позитивних на вирус корона био 24, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Влада Војводине позива грађане Војводине да се, као и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.

Апелује и на запослене у здравственим установама и установама социјалне заштите да посебно обрате пажњу на све неопходне поступке ради спречавања заражавања заспослених и штићеника у тим установама, као и послодавце да и даље примењују и спроводе контролу поштовања мера које су наложене, а које се односе на спречавање неконтролисаног ширења инфекције у радним организацијама и колективима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)