Дачић: Грци су нам обећали да ће границе за наше туристе бити отворене од 15 јуна

Новости онлине

15. 06. 2020. у 16:48

Дачић: Грци су нам обећали да ће границе за наше туристе бити отворене од 15 јуна

Фото: Танјуг

Mинистар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је Србија добила обећање грчких власти да ће границе за наше туристе бити отворене од 15 јуна.

- Очито је дошло до несагласја у грчким институцијама. МУП је наложио затварање граница, а тамошње Министарство спољних послова је имало сасвим другу препоруку за туристе из Србије. Тренутно радимо на томе и упутили смо званичан упит грчким властима о условима за прелазак њихове границе за српске држављане. Одговор очекујемо током дана - каже Дачић за "Блиц".

Према информацијама које имају наши државни органи Грчка је напрасно затворила своје границе. Дачић потврђује да је граница Грчке отворена само за држављане ЕУ и Шенгена. На терену туристима из Србије који су кренули на летовање поручено је да ће моћи да уђу 1 јула.

- Чињеница је да су државним властима Србије тамошње власти, премијер и министар спољних послова, обећале сасвим другачији однос према нашим држављанима. Инсистирали смо на званичном одговору што пре јер не само што имамо наше људе на граници већ и због оних који намеравају да крену на пут. Очигледно је дошло до несагласја између тамошњег МУП и Министарства спољних послова. Чекамо одговор - каже Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)