ПОРЕКЛО ВЛАХА И ЊИХОВА МАГИЈА: Предавање Горана Шарића, католичког теолога и историчара, на Jутјуб каналу КЦНС (ВИДЕО)

Ј. С.

28. 10. 2021. у 19:49

„ИЗГУБЉЕНА карика између оних који су овде долазили и оних који су овде живели", кроз историјске списе често помињани Власи, тема су још једне Шарићеве опсежне анализе.

ПОРЕКЛО ВЛАХА И ЊИХОВА МАГИЈА: Предавање Горана Шарића, католичког теолога и историчара,  на Jутјуб каналу КЦНС (ВИДЕО)

Фото: КЦНС

Уводни део предавања – који Шарић назива шаљивим, али вредним да се над њим ипак замислимо – указује на моћне Влахиње које су имале велики утицај на нашу политичку сцену. 

Наставак је посвећен чувеној влашкој магији и обичајима (који су у значајној вези са српском традицијом), што је у овом предавању пропраћено аутентичним искуствима и фотографијама самог предавача, као резултатом његовог теренског истраживања.

Део о самом пореклу Влаха илустрован је бројним документима, сведочанствима и изјавама са различитих простора и из различитих временских периода, а из пера уважених светских научника и проучавалаца историје, културе, религије и осталих области релевантних при анализирању порекла једног народа.

Предавање Горана Шарића, католичког теолога и историчара, на тему „Порекло Влаха" може се погледати на Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)