ЗАПОСЛЕЊЕ ЗА 2.500 ПРОСВЕТАРА: Договор министра Ружића и просветних синдиката

Љ.Б.

26. 10. 2021. у 12:51

МИНИСТАР просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је са представницима репрезентативних синдиката и најавио им да ће се у наредном периоду расписати конкурси за запослење 2.500 људи на неодређено.

ЗАПОСЛЕЊЕ ЗА 2.500 ПРОСВЕТАРА: Договор министра Ружића и просветних синдиката

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

- Ово су сјајне вести и на овај племенити позив се одазивају посебни људи свесни да је уграђивање знања у нашу децу најбољи залог за будућност - рекао је Ружић и истакао да ће Влада Србије, а посебно Министарство просвете, науке и технолошког развоја, радити на решавању и других проблема који ће допринети побољшању положаја просветних радника.


Представници синдиката казали су како је од великог значаја да се спроведе реформа система плата или обезбеди повећање плата. Државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић рекао је да се може очекивати краткорочно повећање плата у просвети.
Састанку су присуствовали Валентина Илић из Синдиката образовања Србије, Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника, Слободан Брајковић из Синдиката радника у просвети Србије и Славко Дерењ из УГСПР Независност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)