ДЕВОЈЧИЦА (7) НА РЕСПИРАТОРУ: Још једно дете у Србији у борби са тешким обликом короне

Б. Р.

25. 10. 2021. у 13:09

ЈОШ једно дете - девојчица од седам година прикључена је због компликација ковида-19 на респиратор у Институту за мајку и дете "Др Вукан Чупић", потврдио је за "Новости" професор др Предраг Минић, пулмолог у овој установи и члан Кризног штаба Владе Србије.

ДЕВОЈЧИЦА (7) НА РЕСПИРАТОРУ: Још једно дете у Србији у борби са тешким обликом короне

Фото: Новости

Сада је на респираторима у овој установи укупно четворо деце, а још један дечак са неуролошким проблемима је био интубиран, па екстубиран.

- Девојчица која је код нас транспортована из КБЦ "Др Драгиша Мишовић" има нефролошку болест, и она је од четворо интубиране деце једина са коморбитетом, односно пратећим хроничним обољењем - каже др Минић.

- Према свим параметрима она је, ипак, у нешто бољем стању него шестомесечна беба и двоје тинејџера за које се већ дуго боримо.

Прво троје деце у Србији која су са ковидом-19 прикључена на респираторе су, како нам је јуче потврдио проф. Минић, све време на ивици живота.

- Боримо се даноноћно, ово је врхунска медицина у нашим условима, са свом неопходном најмодернијом опремом за мониторинг оваквих случајева, али су помаци, нажалост, готово никакви - каже проф. Минић.

- Ова деца су готово већ трећу недељу на респираторима.

- Има неких побољшања, у параметрима који се прате, али то је бољитак, нажалост, само у бројевима, не и у стварном здравственом стању те деце.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)