ВУЧИЋ ПОСТАО ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ЈАГОДИНЕ: Сањајте велике снове, тако ћете увек моћи да будете најуспешнији (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

17. 10. 2021. у 13:50 >> 15:12

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић постао је почасни грађанин града Јагодине, а повеља му је додељена на данашњој свечаној седници Скупштине града, која се одржана поводом 17. октобра, Дана ослобођења.

ВУЧИЋ ПОСТАО ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ЈАГОДИНЕ: Сањајте велике снове, тако ћете увек моћи да будете најуспешнији  (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Новости

Председник се по доласку у Јагодину захвалио грађанима који су га сачекали.

- Дошао сам данас да кажем да награду коју добијам од Јагодине, није израз снаге и моћи, већ да је ово признање израз моје понизности према грађанима Јагодине. Постоји неколико ствари које морамо да урадимо за Јагодину - рекао је Вучић грађанима који су га дочекали у великом броју.

Фото: Новости

 

- Имаћете потпуно нови скенер у децембру, што је посебно важно за жене. У Барутани ћемо изградити пречишћавање отпадних вода, што ће коштати скоро 21 милион евра, поправићемо улице и изградити путеве - рекао је председник и додао:

- Плата у Јагодини је ниска, свега 450 евра просечно, што је много ниже од просека на нивоу републике.

- Као држава смо у фабрике које су отворене уложили 23 милиона евра - нагласио је председник.

Фото: Новости

 

- Ускоро ћемо да имамо брзу пругу до Ниша, што ће да оснажи додатно цео Поморавски округ и верујем да ће то да узрокује долазак инвеститора у ваш град и цео Поморваски оркуг. Ако има још нешто, што можемо да помогнемо, што је важно за народ да осети бољитак, ми ћемо да урадимо - рекао је Вучић.

Фото: Новости

 

- Данас сам обилазио средњу школу коју сам завршио пре много година, реноривали смо је и уложили много новца. Када видите шта све може да се догоди, ретко сте у прилици да неко уложи. Ми смо спремни да уложимо. Уверен сам да ћемо заједнички упети да урадимо много тога и направимо још лепше лице Поморавља и Јагодине. Хвала вам најлепше - рекао је председник.

Обраћање Драгана Марковића Палме

Драган Марковић Палма рекао је на почетку свечане седнице Скупштине града колико је фабрика отворено у Јагодини и шта се све урадило у претходном периоду. Такође, апеловао је на све грађане да се вакцинишу.

- Један велики аплауз за лекаре, који се боре за животе наших грађана, а који ће данас бити награђени - рекао је Палма.

- Имајући у виду да смо пратили све што радите председниче, данас уручујемо октобарске награде појединцима. А пошто признања иду и у руке деце, нека им ви будете узор председниче - рекао је Марковић.

- Када су у питању путовања, у Египту смо били у марту, све уз сагласност председника Вучића. Водили смо лекаре и имали смо састанке. У Паралију смо водили 600 лекара у јуну месецу из 25 градова у Србији, а 992 пољопривредна извођача из 35 градова у Србији, уз помоћ донатора.

Рекао је да сада у Египат воде 144 лекара из 18 КЦ из целе Србије и додао да су ти лекари радили у ковид амбулантама и спасили много живота.

- Господине председниче од 2004 до 2021 из Јагодине је путовало 70 хиљада грађана у неку државу, највише је било пољоприведника. Када сам их водио у Немачку, Аустрију, рекли су да Србија има најбољу земљу - каже Палма.

Фото: Новости

 

Како каже, када је у питању спорт, никада спортисти нису имали такву привилегију, као данас. Додаје да свако од спортиста зна шта ће добити ако добије златну, сребрну или бронзану медаљу.

- Следећег дана, није пријем као код оних некада да се сликају са функционерима, него им се уручи новчана награда и то све захвљаујући председнику Србије - додао је Палма.

Палма је затим објаснио због чега је град Јагодина донео одлуку да Вучић понесе највеће признање које додељује наш град. Објаснио је да су пратили све што председник ради, као и да данас Јагодина уручује 51 награду заслуженим појединцима, организацијама по 50 хиљада динара и то признање посебно деци која су забележила високе резултате на такмичењима.

- У Србији је било 28 одсто незапослених пре него што је дошао Александар Вучић, данас је то 20 одсто. Током приватизација Ђиласа и Јеремића остало је 520 хиљада радника без посла. Само из Јагодине 15 хиљада људи је остало без посла - каже Палма и додаје:

- Шта је још урађено? Пензије скачу! Никада веће пензије нису биле у Србији, као последњих година. И неколико пута су пензионери добијали евре, то никада није било! Никада.

Председник добио повељу почасног грађанина Јагодине

- За мене је ово још један показатељ понизности према грађанима. Зато што има неко ко препознаје труд. Верујем да ћемо успети да заједнички урадимо још много тога за Јагодину. Незапосленост у Јагодини је пала и ускоро ће се суочити са недостатком радне снаге. 

Фото: Новости

 

- Када сањате велике снове, онда можете много тога да урадите. Ми смо већ урадили КЦ у Нишу, завршавамо и онај у Београду. Важно је и да Јагодина има своју болницу, снажну и јаку, да не морате да идете у Крагујевац да се лечите - рекао је Вучић.

Фото: Новости

 

Честитке свим добитницима октобарске награде- рекао је председник.

Завршићу не причом о Јагодини и нашим политичким резултатима, завршићу уз нешто што је мени важно, желим да се обратим овој деци овде, добрим ђацима. Ја сам као младић добио стипендију, никога нисам познаавао. Са 19,5 година постао сам стипендиста и добио сам тада први пут просечну плату у Србији. То је за мене била огромна одговорност, добио сам државни новац као награду за нешто, а то нешто је било само рад на сопственом образовању.

- Добијате награду што сте вредни, марљиви, изузетни. После овога немате право на неодговорност, сањајте велике снове, тако ћете увек моћи да будете најуспешнији. Захвалан сам људима у Јагодини који су размишљали о вама који долазите. Ништа вам неће помоћи, осим рада! Само рад, рад, рад - поручио им је Вучић.

- Прионите на посао, учите језике, радите, напредујте и мењајте Србију - нагласио је Вучић.

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Вучић ће постати почасни грађанин и Рековца, а ову одлуку одборници су донели на седници Скупштине општине уз образложење да је Вучић допринео економској сигурности Србије, њеној политичкој стабилности и здравственој безбедности.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)