КИНЕСКИМ ДРОНОМ ЧУВАЈУ СРПСКО НЕБО: "Новости" у Лађевцима, са припадницима 353. извиђачке ескадриле

Горан ЋИРОВИЋ

16. 10. 2021. у 15:00

ПРИПАДНИЦИ 353. извиђачке ескадриле 98. ваздухопловне бригаде Војске Србије у потпуности су обучени и спремни за употребу савременог, борбено-извиђачког даљински пилотираног ваздухоплова ЦХ-92А, кинеске производње, у свим постављеним задацима, првенствено у надзору, извиђању и испоруци бојевих средстава.

КИНЕСКИМ ДРОНОМ ЧУВАЈУ СРПСКО НЕБО: Новости у Лађевцима, са припадницима 353. извиђачке ескадриле

Фото Горан Шљивић

У све ово су, на лицу места, на војном аеродрому у Лађевцима недалеко од Краљева, ексклузивно и први од домаћих медија имали прилику да се увере репортери "Новости".

- Средином јуна прошле године ове летелице су примљене у јединицу и од тада су у употреби. Основна намена даљински пилотираног ваздухоплова ЦХ-92А је извиђање из ваздушног простора у дневним и ноћним условима, а користи се и за коректуру артиљеријске ватре и визуелизацију, односно за преношење стања са бојишта. Има и могућност ватреног дејства из ваздушног простора као ваздухопловна подршка јединицама Копнене војске или Специјалним јединицама у зависности од ситуације и потребе - каже за "Новости", један од искусних припадника 353. извиђачке ескадриле.

Према његовим речима овај дрон, осим у војне сврхе, може се користити и за потребе цивилних власти, нарочито у случајевима елементарних непогода или технолошких катастрофа као што је било приликом експлозије и пожара у "Слободи" у Чачку.

- Тада је захваљујући летелици ЦХ-92А слика из ваздуха директно пренета противпожарним екипама на земљи. На основу тога оне су планирале своја дејства. Наравно, може се користити и у трагању за изгубљеним лицима на неприступачним теренима.

За управљање и опслуживање ових летелица посаде из пилотског и техничког састава наше Војске завршиле су обуку у иностранству, а потом и у Србији. Како сазнајемо, састав људства који је за ову намену изабран иза себе већ има много искуства.

- Усвајање свих тих нових знања и процедура није било никакав проблем за наше припаднике. Све је одрађено на изузетно високом нивоу. То се доказало и досадашњом употребом ЦХ-92А. Није било вежбе на којој нисмо учествовали, изводили смо ефикасна ватрена дејства вођеним средством са одличним резултатима.

Фото Горан Шљивић

Према јавности доступним информацијама, аутономија лета ЦХ-92А износи нешто више од осам сати, распон крила је 9,5 метара, домет термовизије ноћу је 13 километара, оптоелектронике по дану 20 километара, док је домет ласерског обележивача 12,5, а ласерског даљиномера 12 километара.

- У процедури летења Ратног ваздухопловства у односу на борбене авионе и хеликоптере, свуда у свету је ово релативна новина. Раније се употребљавао термин беспилотна летелица, а код нас је од недавно прихваћен нови термин - даљински пилотирани ваздухоплов. Постоје разне класификације тих летелица, основна разлика је то што немате посаду у ваздухоплову, што само по себи изискује посебне процедуре по питању полетања, слетања и учешћа у ваздушном саобраћају - наглашава потпуковник Драган Мрдак, заменик команданта 98. Ваздухопловне бригаде Војске Србије.

Он такође истиче да наш ваздушни саобраћај осим војних користе и цивилни ваздухоплови тако да, по свим важећим процедурама, и за ЦХ-92А уредно мора бити пријављен лет:

- У мирнодопским условима мора да постоји комуникација како са станицом која их води, тако и са летелицама које су у ваздушном простору. Постоји одређена врста комуникације између земаљске станице и даљински пилотираног ваздухоплова. У свету су, иначе, направљена решења да они лете управљањем са земље или по унапред формираној маршрути лета. Могу да лете и аутономно, а уколико се изгуби комуникација са земаљском станицом, према савременим светским решењима, летелица по аутоматизму иде назад на слетање.

По свему ономе што су репортери "Новости" били у прилици да виде и чују на војном делу аеродрома у Лађевцима, набавка кинеских даљински пилотираних ваздухоплова ЦХ-92А, као и финална реализација пројекта домаће српске беспилотне летелице "пегаз" у војно-техничкој сарадњи са Народном републиком Кином, свакако ће још више допринети модернизацији наше војске као гаранта очувања мира и стабилности у читавом региону.

Фото Горан Шљивић

СВЕ ВРЕМЕ КОНТАКТ СА ЗЕМЉОМ

ПРИПРЕМЕ за полетање ЦХ-92А обављају се као и са свим осталим ваздухопловима. После припреме летелице, следи детаљно планирање задатка и најављивање лета осталим институцијама и службама које воде рачуна о организацији ваздушног саобраћаја.

- Разлика у односу на старе ваздухоплове је та што се комплетан лет и рад могу испланирати пре самог задатка. Постоји могућност да се у сваком тренутку, у зависности од ситуације, оно што је планирано прекине и пређе на други задатак. Летелица је све време управљива од земаљске посаде - поручују припадници 353. извиђачке ескадриле.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)