ПОСЛЕ БРУТАЛНЕ ТУЧЕ ВРШЊАКА Огласила се директорка школе: "Зна се који су даљи кораци"

Novosti online

07. 10. 2021. у 07:54

У ОШ "Свети Сава" у Сремској Митровици у понедељак, 4. октобра, један дечак (13), ученик осмог разреда, најпре је претукао једног вршњака испред продавнице у непосредној близини школе током великог одмора у послеподневној смени, да би потом још двојицу тукао у ходнику школе, пред камерама!

ПОСЛЕ БРУТАЛНЕ ТУЧЕ ВРШЊАКА Огласила се директорка школе: Зна се који су даљи кораци

Фото романет.ме

О целом случају обавештени су МУП, надлежно тужилаштво, и Министарство просвете.

Драгана Сретеновић, директорка ОШ "Свети Сава" у Сремској Митровици, потврдила је да се овај инцидент десио и навела да је поводом тог случаја школа предузела неопходне кораке, у складу са законом и правилником о поступању у случају насиља, злостављања, занемаривања и дискриминације у образовно-васпитним установама.

- Обавештено је Министарство просвете преко надлежне школске управе у Новом Саду, ПУ у Сремској Митровици, односно школски полицајац, а одмах након инцидента стручна служба школе и одељенски старешина обавили су разговоре са ученицима у сврху прикупљања релевантних чињеница. Затим је заказан састанак тима за заштиту ученика од насиља, злостављања, занемаривања и дискриминације - наводи она и додаје:

- На састанку тима за заштиту процењен је ниво насиља и утврђени су даљи кораци: покретање васпитно-дисциплинског поступка, план заштите за све ученике, појачан васпитни рад у одељењу и појединачно. На нивоу установе планиране су и активности у вези с превенцијом вршњачког насиља.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)