НОВА ОДЛУКА: И прваци ће ићи на онлајн и комбиновану наставу, ово су два случаја када остају код куће

Novosti online

22. 09. 2021. у 10:49 >> 10:53

МЕРЕ за прелазак на онлајн и комбиновану наставу, које су до сада важиле за ученике од петог до осмог разреда основних школа и за средњошколце, убудуће ће важити и за најмлађе школарце, потврдили су у Министарству просвете.

НОВА ОДЛУКА: И прваци ће ићи на онлајн и комбиновану наставу, ово су два случаја када остају код куће

Фото: ГУ Бањалука

То значи да ће прваци, другаци, трећаци и четвртаци морати да уче од куће у следећим случајевима:

- Ако се у одељењу које има 17 и више ученика, двоје зарази короном, то одељење се дели на две групе и прелази на комбиновану наставу 14 дана.

- Ако се потом у некој од ових група још троје ђака зарази короном, онда само та група прелази на онлајн наставу на 10 дана.

За одељења која имају до 16 ђака, ситуација је следећа: уколико буде троје позитивних на ковид 19, то одељење прелази на онлајн наставу.

Како су потврдили у Министарству, нове мере односиће се на све разреде.

- Све наведено у одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа примењује се у оба циклуса образовања и васпитања - кажу у Министарству.

Родитељи, иначе, у овој школској години више немају могућност избора да ли ће децу да шаљу у школске клупе или не, већ учење онлајн могу да затраже само на основу препоруке лекара.

Подсетимо, до сада је модел комбиноване наставе и наставе онлајн важио за старије основце, односно оне ученике који похађају пети, шести, седми и осми разред, као и за све средњошколце. Претходне школске године млађи основци ишли су на наставу сваки дан.
(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)