ЂЕРЛЕК ОПТИМИСТИЧАН: Прву битку нисмо добили, али рат можемо - Вакцина је једино оружје у борби против короне

Новости онлајн

14. 09. 2021. у 14:43

ДРЖАВНИ секретар доктор Мирсад Ђерлек рекао је за ТВ ПИНК да епидемијска ситуација није најповољнија, као и да мисли да нас је вирус корона поново пробудио после два, три месеца „спавања“ и неоправданог опуштања.

ЂЕРЛЕК ОПТИМИСТИЧАН: Прву битку нисмо добили, али рат можемо - Вакцина је једино оружје у борби против короне

Фото: Танјуг

- Нисмо искористили прву шансу, нисмо добили прву битку, али треба да се трудимо да добијемо рат. Имамо још времена, треба да охрабримо људе да буду бржи и одлучнији када је вакцинација у питању. Треба да се што пре одазову и вакцинишу, јер једино тако можемо добити рат против ове болести - рекао је др Ђерлек.

Како каже, у САД је рађена велика студија на преко 100 хиљада људи која је показала да је од свих људи који су промили вакцину само 4 посто хоспитализовано, као и да су то углавном пацијенти са неким пропратним болестима и годинама изнад 75.

- Са друге стране у Немачкој је исто рађена студија на великом узорку, која је показала да је чак 98,5 посто људи међу онима који су изгубили животе било невакцинисано. То су све јасни докази колико је вакцина ефикасно средство у овој борби - рекао је др Ђерлек.

Истиче да кризни штаб ради најбоље што може, и то без било какве надокнаде.

- То су све искусни доктори који раде заједно са врхом државе и Министарством здравља. Ми треба да се запитамо да ли треба само да користимо права, а да обавезе остављамо по страни - рекао је др Ђерлек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)