СТИЖУ НАМ ПЉУСКОВИ И ЗАХЛАЂЕЊЕ! Ево какав ће бити почетак септембра - временска прогноза доноси велику промену

Новости онлине

23. 08. 2021. у 19:06

ПОСЛЕ данашњег својеврсног пика мини-тропског таласа, током којег ће температуре негде прећи и 35 степени, стиже нам захлађење, али право.

СТИЖУ НАМ ПЉУСКОВИ И ЗАХЛАЂЕЊЕ! Ево какав ће бити почетак септембра - временска прогноза доноси велику промену

Фото: Депоситпхотос

Већ од уторка у већем делу Србије, а од среде и у целој земљи, чак ни максималне температуре неће прелазити 23-24 степена, а у многим местима биће и мање. Дакле, ово ће бити најхладнији део лета још од првих дана јуна (метеоролошки лето траје од 1. јуна до 31. августа) када су температуре биле око 20. подеока у Београду.

- Хладан фронт би већ у понедељак по подне требало да захвати северозападне и западне пределе региона доносећи дестаблизацију атмосфере уз грмљавинске пљускове, а понегде може бити и ређе појава временских непогода. До вечери тај хладан фронт би требао захватити западну, северозападну Србију и Војводину. Од уторка до петка над регионом претежно облачно и осетно свежије уз повремену кишу и пљускове. Максимуми ће бити испод и знатно испод просека и средином недеље би се на углавном кретали од +13 до +18 степени Целзијуса, понегде до око +23 - обелоданио је Марко Чубрило, метеоролог и професор географије из Новог Сада.

Наредног викенда би могла уследити постепена стабилизација времена, али би пљускови и даље били могући, док би се максимуми кретали од +19 до +26 степени Целзијуса, што је и даље мало испод просека.

- Сам почетак наредног месеца би требао донети пролазну стабилизацију и мање отопљење, док се већ око 4. септембра даје могућност за ново погоршање и освежење. Количина киша биће неуједначена обзиром да се највећи део падавина очекује у облику пљускова - истакао је Чубрило.

Како је додао, "све је извесније да од уторка следи конкретније погоршање са којим се дуго, врело, лето завршава".

- Сигурно ће још бити топлих дана у којима ће максимуми ићи преко +30 степени Целзијуса, али су дани са максимумима око +40 степени Целзијуса готово сигурно иза нас - закључио је професор Чубрило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)