СРПСКИ ВАТРОГАСЦИ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Гасе пожаре на Евији, у помоћ стигла и Хеликоптерска јединица

Novosti online

09. 08. 2021. у 19:52

ПРИПАДНИЦИ Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, 37 припадника и 14 возила ангажованих на гашењу пожара на острву Евија у Републици Грчкој придружили су се грким колегама у надљудским напорима да савладају ватрену стихију.

СРПСКИ ВАТРОГАСЦИ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА:  Гасе пожаре на Евији, у помоћ стигла и Хеликоптерска јединица

Фото: МУП

Српски ватрогасци-спасиоци, у сарадњи са Цивилном заштитом Грчке, током данашњег дана били су ангажовани на пресецању шумског пожара на северном делу Евије, селу Авгари, у чему је учествовало 35 припадника Сектора за ванредне ситуације са три ауто-цистерне и 10 теренских возила.

У току дана, на острво Евија слетела је и Хеликоптерска јединца Министарства унутрашњих послова, која ће се од сутра, са четрнаест припадника и три хеликоптера, два „бел 212“ и „Х-145“, укључити из ваздуха у савладавање ватрене стихије.

Министарство унутрашњих послова у Грчку је упутило и медицински тим Одељења за здравље запослених и безбедност на раду са три лекара, медицинским техничарем и санитетским возилом.

Ватрогасци-спасиоци и припадници Хеликоптерске јединице, након ангажовања у гашењу пожара у Србији и Северној Македонији, по наређењу председника Републике Србије Александра Вучића дошли су на Евију како би братском грчком народу помогли да се избори са ватреном стихијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)